logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PCMCIA RS232 Ak-41 ak41 z Allegro.pl - działające sterowniki

lord..vader 13 Paź 2009 23:31 8004 8
REKLAMA
  • #1 7125853
    lord..vader
    Poziom 13  
    Witam!

Pewnie nie jeden dzielny próbował zainstalować zakupiony na allegro od użytkownika "Robertveltoto27" adapter pcmcia na rs232. Z dołączonymi sterownikami nie macie co próbować, bo to strata czasu, odpala tylko na Windowsie 98 po uwczesnieszej brutalnej instalacji. W Windowsie XP rozpoczyna sie problem.

W załączniku zamieszczam poprawne sterowniki do tego urządzenia.

W razie problemów służę pomocą

Powodzenia!
    Załączniki:
    • pcmcia_rs232.zip (72.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7250160
    mateo112
    Poziom 1  
    Super. Tylko powiedz jak to zainstalowałes? tez brutalnie?
    U mnie jakos nie dziala.
  • REKLAMA
  • #3 7362914
    mbrodi
    Poziom 1  
    Ja też próbowałem ale nic z tego nie wyszło.
  • REKLAMA
  • #4 7471426
    te7ef
    Poziom 10  
    U mnie się instalują ale przy PCI_COM jest wykrzyknik ("Nie mozna uruchomic tego urzadzenia" Kod 10). Co ciekawe bez bledu wyswietla mi jeszcze PCI_LPT
  • #5 7518233
    lord..vader
    Poziom 13  
    Generalnie sprawa jest prosta, trzeba "rozbebeszyć" modem, zajmuje to dosłownie kilkanaście sekund, spisać model układu sterującego i pod niego szukać sterowników. Właśnie rozebrałem kolejny modem od tego Pana i widzę, ze tutaj panuje totalna samowolka w sprawie lutowanych sterowników.

pozdrawiam
  • #6 7545207
    te7ef
    Poziom 10  
    Rozbebeszyłem moje PCMCIA jak radził lord..vader, i zobaczyłem, że układ to CH352L. Później włożyłem takiego rozłożonego w wejście pcmcia i port zaczął działać na sterach na, których wcześniej nie chciał o_O. Dziwna sprawa, ale może komuś to pomoże.
  • REKLAMA
  • #7 7745703
    ruleczka
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam może ma ktoś odpowiednie stery pod układ OXCF950, bo też walczę z tym tematem.
  • #8 7961166
    kf
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam,

Dzięki za załączone sterowniki. U mnie zadziałały bez problemu, a potrzebowałem ich, bo dostałem kartę bez płytki CD. :-) Intryguje mnie tylko, po co do diabła razem z portem COM instaluje mi się port LPT?

Pozdrawiam

kf - Łukasz
  • #9 7970416
    n_maciek
    Poziom 1  
    Mam kartę z układem OXCF950, niestety choć sterowniki instalują się poprawnie, to karta nie działa - port jest elektrycznie martwy. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Wywalić do kosza i zastąpić, ale czym?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z instalacją i działaniem adaptera PCMCIA na RS232 zakupionego na Allegro od użytkownika "Robertveltoto27". Dołączone sterowniki działają jedynie na Windows 98 po skomplikowanej instalacji, natomiast na Windows XP pojawiają się błędy, takie jak kod 10 przy urządzeniu PCI_COM. Rozwiązaniem jest rozebranie adaptera w celu identyfikacji układu sterującego i znalezienie dedykowanych sterowników. Przykładowo, układ CH352L po rozłożeniu i ponownym podłączeniu zaczął działać z innymi sterownikami. Pojawiły się także pytania o sterowniki do układu OXCF950, który mimo poprawnej instalacji sterowników, nie działa prawidłowo – port jest elektrycznie nieaktywny. Dodatkowo, podczas instalacji pojawia się port LPT obok portu COM, co budzi wątpliwości użytkowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA