filioman słuchaj większość kapel może i nie zagrać nawet na sprzęcie od Polanowskiego więc nie bądź taki pesymista. Jak masz na myśli stały kąta to nic bardziej złudnego jak dobrze ustawisz a raczej powiesisz pokrycie będziesz miał idealne. Co do raiderów wiekszość z nich jest pisana przez jakiś debili żeby się brzydko nie wyrazić np. miałem kiedyś sztukę w sali i jeden z kabarecików zażyczył sobie na salkę 500 miejscowa nagłośnienie po 10 kW na stronę no masakra i śmiech odrazu ciśnie się na usta zagrali na dwóch paczkach po 1 kW i było pięknie cud miód. To samo miałem kiedyś z zespołem Jezzowym też wymagania że ja cie kręcę a każdy wie że Jazz to spokojna muzyka i gra się łagodnie to nie jest Rock. Więc VRX na pewno mało kto pogardzi.
Panie filip Pol-Audio muszę się z Panem nie zgodzić co do kwestii warunków atmosferycznych z tej prostej przyczyny że np Melodie od Meyera też są aktywne i wiszą tu i tam

JBL ma bardzo dobrze zabezpieczony głośnik sama obudowa jest wykonana perfekcyjnie i pokryta duraflexem co czynią ją śmiało można powiedzieć nie do zdarcia.
Co do samej regulacji kąta akurat w moim przypadku te 15 stopni jest do przyjęcia bo nie gram sztuk typu sopot i opole a jakieś tam festyniki.
Co do odsłuchu miałem u siebie takiego VRX i naprawdę gra to czysto i klarownie przy naprawdę dużym powerze.
Co do znaczka ta kwestia jest dla mnie tak jakby pomijana na starcie sprzęt ma grać (nawet liniówka od Alpharda mógłbym sie zadowolić gdyby grało to ładnie

..)
Kwestia pieniężna to na pewno spory problem ale to nie ja już o to będę się martwił
No i jeden atut jednak wole coś aktywnego niestety mam czasami problemy z transportem a co dopiero z dźwiganiem kwestia tych 4kg to chyba przesadzona na stronie jest 30 dla SLA i 24 dla VRX więc 6 KG przyjacielu a to już dużo.