logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku po awarii podczas dzielenia na partycje?

bravo8 15 Paź 2009 15:44 1110 3
REKLAMA
  • #1 7131654
    bravo8
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Witam, mam poważny problem, w pracy na swoim kompie chciałem podzielić dysk twardy na dwie partycje. Robiłem to za pośrednictwem programu Partition Manager 9 Express. W trakcie dzielenia dysku program sie zawiesił , z 18 min zrobiło się 18 godzin. Zrobiłem reset kompa i niestety klapa , Windows Vista już się nie obudził. Nie zrobiłem kopii danych, dzielenie na partycje robiłem wiele razy i nigdy nie było z tym problemu. Próbowałem przeinstalować Vistę i podczas instalacji przerywa, ponieważ wykrywa błąd. Komputer generalnie jest na 100 % sprawny. Podpiąłem ten dysk pod drugiego kompa i go widzi ale nie mogę go otworzyć. Czy jest szansa by odzyskać te dane przed ostatecznym formatem.
    Bardzo proszę o pomoc bo to pilna sprawa.
  • REKLAMA
  • #2 7131820
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    To będzie dość ciężka sprawa.

Na początek podaj 0-3000 sektor (nie 0-100 a do 3000)

i ekran z partycji w DMDE.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1445635.html

Tak jak opisane w linku.

W razie czego PW i zdalne połączenie.
  • REKLAMA
  • #3 7132204
    bravo8
    Poziom 16  
    Dzięki za pomoc, nie wiedziałem, że to takie trudne, mam mało czasu, w poniedziałek idę na urlop a kompa muszę jutro jakkolwiek naprawić. Duży problem, mam tam firmową pocztę i wiele innych rzeczy. Teoretycznie cześć spraw mogę odzyskać z różnych źródeł, ale na pewno część danych padnie jak pójdę na skróty, czyli formatowanie i postawienie systemu na nowo. A może podpiąć ten dysk pod innego kompa, zrobić format i spróbować odzyskać dane jakimś programem do odzysku skasowanych plików, nie wiem czy to nie szybszy sposób, czy to przyniesie efekt ?
  • #4 7136836
    bravo8
    Poziom 16  
    Wszystkie dane odzyskałem programem do odzyskiwania.
REKLAMA