logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran po uruchomieniu komputera z płytą ASRock K7S8X i Radeonem

mateuszinno 17 Paź 2009 13:50 1831 4
REKLAMA
  • #1 7139300
    mateuszinno
    Poziom 10  
    Witam mam podobny problem. Mam komputer ok 5 lat. Wymieniana była tylko karta graficzna (jeszcze na gwarancji). Od 2 dni nie mogę uruchomić systemu. Komputer sie włącza startuje BIOS monitor wygasza i włącza się (standardowo od kiedy go kupiłem) i nic, po tym wygaśniećiu powinny pokazać się konta a tu nic szary obraz monitor chodzi wiatraki i w kompie też dioda power: stałe zielone światło,i czerwona dioda to samo. Kontrolki na klawiaturze nic , myszka nie reaguje nie wiem co jest. podaje parametry kompa.

Płyta główna :ASRock K7S8X
    Procesor: AMD athlon 2400
    Ram 1024
    Karta Graficzna ATI radeon dokładnie nie znam symbolu :-(
    Zasilacz MODECOM 300W

Prosze od pomoc

Wydzieliłem jako osobny temat. [mat_ed]
  • REKLAMA
  • #2 7139758
    Meku13
    Poziom 11  
    wariant 1
    Zgubiłeś połaczenie któregoś z podzespołów. wyciągnij pokolei karte graf, kosci ram wtyczka od zasilacza i wsadź spowrotem.

wariant 2
    padła płyta główna
  • REKLAMA
  • #3 7139935
    Magiin
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    mateuszinno napisał:
    Komputer sie włącza startuje BIOS

To znaczy, że na początku jest jakiś obraz!?
  • REKLAMA
  • #4 7142267
    Paszczak2003
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Rozumiem że płyta działa. Możesz wejść do biosu ? jak tak to sprawdż bootowanie systemu czy jest na HDD. Mam pytanie ten czarny ekran to jest soczyście czarny czy trochę wyblakły. jeżeli dochodzi do tego momentu gdzie ma się pojawić logo Win domyślam się że WinXP (to jest właśnie inny odcien bledszy od dosa) To proponuję za pomocą konsoli odzyskiwania systemu (jest na instalce XP - pamiętamy w biosie ustawic bootowanie na cd) przeskanować dysk programem CHKDSK.
  • #5 15068163
    mateuszinno
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany- awaria systemu. Temat do zamknięcia ;)
REKLAMA