logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak regulacji temperatury w boilerze Galmet Heros 60 - co robić?

AMON86 19 Paź 2009 10:44 9076 6
REKLAMA
  • #1 7147151
    AMON86
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Witam, tak jak w temacie mam taki boiler i sytuacja wygląda w ten sposób, że po włączeniu na wyświetlaczu jest tylko 18*C i nic więcej nie można ustawić temperatury ani w dół ani w górę. Działa tylko on/off. Miał ktośpodobną sytuacje?.
  • REKLAMA
  • #2 8367527
    barys2
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja mam problem innego rodzaju.

Mimo osiągnętej temperatury nastawy, grzeje dalej.
    Nie działa również przycisk on/off, gzreje dalej.

Jedynie co pomaga to wyciągnięcie wtyczki z kontaktu.

Może ma kto namiary na nową płytkę.
  • REKLAMA
  • #3 8613721
    hellboy_d
    Poziom 1  
    UP
    Mam identyczny problem
    Podwojny poblem w tym ze fizycznie jestem 1000 km od domu a moja zona ma minimalne techniczne umiejetnosci .
    Tez tylko 18 stopni i jak w temacie nic nie hula .
  • REKLAMA
  • #4 8836068
    raszek_zdw3
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam

Mam podobny problem pokazuje temperaturę wody (czujnik działa) ale nie mona jej podnieść nie działają przyciski + - PROG OK działa tylko ON/OFF, napięcie na grzałkę jest podawane cały czas nieważne czy jest włączone czy nie, ma ktoś podobny problem a jeszcze lepiej rozwiązanie :P
  • REKLAMA
  • #5 8836864
    daniel-1204
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Jeśli nie grzeje i nie ma regulacji to nacisnąć przyciski prog i ok jednocześnie na 5 sek powinien sie odblokować i wszystko powinno wrócić do normy
  • #6 8837407
    rpkuba
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Może skleił się przekaźnik w sterowniku, albo masz taki jak ja foto niżej :) choć mało prawdopodobne bo u mnie poszło napięcie międzyfazowe w sieć jednofazową
    Brak regulacji temperatury w boilerze Galmet Heros 60 - co robić? Brak regulacji temperatury w boilerze Galmet Heros 60 - co robić?
    Lub zobacz tu:
    http://www.skleparmatura.pl/galmet/akcesoria-do-ogrzewaczy-/6953.html
    Co ciekawe ten z fotki działa tylko nie załącza grzałki jak dostane nowy to może ten się uda zreanimować!
  • #7 8847248
    raszek_zdw3
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Pomogło Dzięki Wielkie :P

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z bojlerem Galmet Heros 60, polegający na braku możliwości regulacji temperatury – na wyświetlaczu stale pokazuje 18°C, a przyciski do zmiany temperatury (+/-) nie działają, jedynie on/off jest aktywny. W niektórych przypadkach grzałka działa cały czas, niezależnie od ustawień, a przycisk on/off nie wyłącza grzania. Proponowane rozwiązanie to jednoczesne przytrzymanie przycisków PROG i OK przez około 5 sekund, co powinno odblokować sterownik i przywrócić normalną pracę. Możliwe przyczyny to uszkodzony przekaźnik w sterowniku lub awaria płytki sterującej. Wskazano również na konieczność wymiany lub naprawy płyty sterującej, a także podano link do akcesoriów i części zamiennych do bojlera Galmet.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA