logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5800 - ekran wygasza się po odblokowaniu, problemy z podświetleniem

mariola 22 Paź 2009 12:46 1912 6
REKLAMA
  • #1 7160309
    mariola
    Poziom 10  
    Witam trafiła do mnie nokia 5800,po zablokowaniu klawiatury wyświetlacza wciąż podświetla,gdy odblokowuję dotyk klawiatury wyświetlacz dopiero wygasa,jak bawię się menu to ekran jest cały czas wygaszony,dopiero jak się z kimś łącze to dopiero wyświetlacz zaczyna normalnie podświetlać,
    normalnie powinno być że jak blokuję telefon to on wygasa,jak odblokowuje powinien podświetlać.
    Ach jeszcze jedno jak chcę zakończyć rozmowę to muszę parę razy nacisnąć<rozłącz> i wtedy, ekran mi szaleje naskakują jakaś funkcje z menu po 5sek.
    wszystko powraca do normy,wiem tez że ten wyświetlacz był kiedyś wymieniany w innym serwisie.
    czy jest to możliwe że wyświetlacz pada i ma takie dziwne zachowania.
  • REKLAMA
  • #2 7160367
    gregor_009
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Najpierw spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne, ew. wgrać nowy soft.
  • REKLAMA
  • #3 7160796
    mariola
    Poziom 10  
    soft wgrany i dalej to samo
  • REKLAMA
  • #4 7160981
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    RED + GREEN + CAMERA trzymaj i pow ON (Też trzymaj do momentu włączenia się telefonu)zrobi reset. Powinno być OK.
  • REKLAMA
  • #5 7161209
    mariola
    Poziom 10  
    niestety zrobiłem i dalej to samo klijent mówił że miał wymieniany pare miesięcy temu lcd morze to jest przyczyną tania podróba

Dodano po 25 [minuty]:

mariola napisał:
    niestety zrobiłem i dalej to samo klijent mówił że miał wymieniany pare miesięcy temu lcd może to jest przyczyną tania podróba
  • #6 7163812
    axsel16
    Poziom 15  
    Możliwe że dotyk szwankuje albo ten lcd.
    Nie wiadomo.
    Raczej to nie lcd bo kosztuje 280 zł;d.
    Zapytaj ile dal za naprawe.
  • #7 7347772
    misiekyo
    Poziom 15  
    Ocena: 46
    Witam!
    I jak się skończyła ta naprawa??
    Właśnie mam ten sam problem zamówiłem LCD - dalej to samo; zmieniłem softa - dalej to samo.
    Czekam jeszcze na dotyk ale wątpię czy to jest jego wina!

Proszę o odpowiedź!

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 5800 ma problem z podświetleniem ekranu: po zablokowaniu klawiatury wyświetlacz pozostaje podświetlony, a po odblokowaniu wygasa i nie podświetla się podczas korzystania z menu. Podczas rozmowy ekran działa prawidłowo. Dodatkowo przy próbie zakończenia rozmowy ekran reaguje niestabilnie, wywołując losowe funkcje menu. Telefon miał wcześniej wymieniany wyświetlacz LCD, co może wskazywać na uszkodzenie lub niską jakość zamiennika. Próby rozwiązania problemu obejmowały przywrócenie ustawień fabrycznych, reinstalację oprogramowania oraz twardy reset (kombinacja klawiszy RED + GREEN + CAMERA + POWER), jednak bez skutku. Wymiana LCD oraz softu nie rozwiązała problemu, co sugeruje możliwą usterkę digitizera (dotyku) lub wadliwy ekran. Koszt oryginalnego LCD to około 280 zł, co może wskazywać na problem z tanim zamiennikiem. Problem pozostaje nierozwiązany, a dalsze testy dotyku są planowane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA