logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć uzwojenia transformatora AVT2732 do płytki?

Special_k22 22 Paź 2009 17:53 1888 6
REKLAMA
  • #1 7161476
    Special_k22
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam. Mam juz nawiniete uzwojenia na karkas lecz nie wiem gdzie przylutowac poszczegolne uzwojenia. Pierwotne to 2*5 DNE1 a wtórne to 2*12 DNE1.3 . tak jak opisane jest w dokumentacji wtorne powinienem podlaczyc w miejscu gdzie mam BAT(+), GND(-) i REM(-) lecz jest ono cieńsze a na płytce są grubsze otwory. Z tego wynika ze musialbym poszerzyc otwory po drugiej stronie czyli te to uzwojeń wtórnych. Prosze o pomoc w jaki sposób to podłączyć. Przeciez nie powinienem poszerzac tych otworow kiedy wykonawcy płytki z jakis powodow zrobili je własnie małe a te drugie wieksze.
  • REKLAMA
  • #2 7161667
    _siekier
    Poziom 24  
    Ocena: 114
    Gdzieś na elektrodzie był skan artykułu z EdW. Poszukaj, wszystko jest dobrze opisane. A jako podpowiedź to nie podłączasz uzwojeń do punktów które wymieniłeś. Dlaczego? Chyba łatwo to sobie wyobrazić. Polecam pierwszy link w google.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7161928
    _siekier
    Poziom 24  
    Czy kolega ma klapki na oczach? Na stronie którą podałeś jest link do opisu w formacie pdf.
  • REKLAMA
  • #5 7163069
    Special_k22
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ok. Lecz jak napisałem wyzej przeczytałem juz dokumentacje i nadal nie wiem jak ten transformator właczyc w ten uklad.
  • #6 7167729
    _siekier
    Poziom 24  
    Schemat, zdjęcia z dokumentacji, trochę pokombinować, to naprawdę nie jest trudne.
    A może i jest za trudne...
  • #7 7167795
    Jaduda
    Poziom 32  
    Ocena: 196
    Special_k22 napisał:
    wtorne powinienem podlaczyc w miejscu gdzie mam BAT(+), GND(-) i REM(-) lecz jest ono cieńsze a na płytce są grubsze otwory.
    Mylisz się, bo ma być pierwotne (patrz schemat - BATTERY idzie do uzwojenia pierwotnego /wyprowadzenie 2 transformatora/)
    Wszystko obrazuje poniższy rysunek:
    Jak podłączyć uzwojenia transformatora AVT2732 do płytki?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia uzwojeń transformatora AVT2732 do płytki drukowanej przetwornicy do car audio. Użytkownik ma nawinięte uzwojenia pierwotne (2x5 DNE1) i wtórne (2x12 DNE1.3) na karkasie, lecz nie wie, gdzie je przylutować, zwłaszcza że otwory na płytce mają różne rozmiary, a dokumentacja wskazuje podłączenie wtórnych do punktów BAT(+), GND(-) i REM(-), które mają mniejsze otwory. W odpowiedziach podkreślono, że uzwojenia pierwotne powinny być podłączone do punktów BATTERY (zasilanie akumulatora), zgodnie ze schematem i dokumentacją dostępną na stronie sklepu AVT. Wskazano również na konieczność dokładnego zapoznania się z dokumentacją PDF oraz schematem, gdzie jest wyraźnie pokazane, że BATTERY podłączamy do uzwojenia pierwotnego transformatora. Problem z rozmiarem otworów sugeruje, że nie należy poszerzać otworów wtórnych, gdyż ich wielkość jest celowa i zgodna z projektem płytki. Zalecane jest dokładne przeanalizowanie schematu i zdjęć z dokumentacji, aby prawidłowo podłączyć uzwojenia transformatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA