Witam mam pytanie. Czy łatwo jest uszkodzić tasiemki łączące matrycę z elektroniką (te przyklejone do matrycy). Właśnie rozebrałem monitor Compaq i wyjąłem matrycę z metalowej ramki. Zamiast tasiemki "L" łączącej elektronikę "pionową" i "poziomą" obie płytki połączyłem cienkimi kabelkami. Uruchomiłem monitor i pokazał się napis Windows i monitor się wyłączył. Kiedy zacząłem sprawdzać kabelki którymi połączyłem płytki, zauważyłem że płytka z elektroniką "pionową" jest wygięta w przeciwną stronę niż była pierwotnie (tzn. w stronę z której patrzymy na monitor).
Czy przez to mogłem uszkodzić matrycę? Dodam, że monitor teraz nic nie wyświetla. Kiedy go wyłączam mignie tylko kilka czarnych pasków i dalej nic nie ma.
Czy da się jeszcze z tą matrycą coś zrobić?
Proszę o pilną odpowiedz.
Pozdrawiam
Proszę uzupełnić markę i model monitora w tytule tematu (regulamin pkt 11). [ogryz]
Czy przez to mogłem uszkodzić matrycę? Dodam, że monitor teraz nic nie wyświetla. Kiedy go wyłączam mignie tylko kilka czarnych pasków i dalej nic nie ma.
Czy da się jeszcze z tą matrycą coś zrobić?
Proszę o pilną odpowiedz.
Pozdrawiam
Proszę uzupełnić markę i model monitora w tytule tematu (regulamin pkt 11). [ogryz]