Witam,
Prowadzę małą firmę zajmującą się projektowaniem urządzeń elektronicznych i oprogramowania na zlecenie innych firm.
Chciałbym rozkręcić firmę i ukierunkować się na sprzedaż urządzeń a nie tylko na zlecenia projektowe.
Poszukuję firmy / osoby do spółki. Od wspólnika wymagam, żeby wprowadzał urządzenia do sprzedaży i zajmował się serwisem.
Czyli ja dostarczam działający prototyp a resztą zajmuje się wspólnik.
Jeśli chodzi o mnie to mam kilkuletnie doświadczenie w pracy przy urządzeniach przemysłowych i pisaniu oprogramowania na PC.
Oto lista niektórych technologii, które używam w swojej pracy:
RFID, ZigBee, GPS, TFT + TouchPanel, Ethernet, USB (host i device).
Jeśli chodzi o procesory to używam głównie: AVR, AVR32, ARM i PSoC.
Do bardziej skomplikowanych aplikacji używam FreeRTOS lub Linuksa.
Znam się na projektowaniu filtrów cyfrowych i różnych algorytmów w tym autotuning PID, algorytmy genetyczne, DSP itp.
Mam dość dobrze wyposażony warsztat w tym małą obrabiarkę CNC 3D,
którą można wykorzystać do wycinania otworów w obudowach lub innych prac.
Jeśli ktoś myśli, że praca jest łatwa to się myli.
Najwcześniej zysk będzie po kilku miesiącach ciężkiej pracy.
Mam już kilka urządzeń/pomysłów, które by się nadawały do produkcji,
ale to jest już kwestia dogadania czy produkcja będzie się opłacać.
Zależy mi tylko na poważnych ofertach od ludzi, którzy chcą w dłuższym okresie czasu rozkręcić poważną firmę.
W swojej pracy stawiam na jakość i zależy mi również na tym, aby urządzenia ładnie się prezentowały wizualnie.
Trzeba również opracować sklep internetowy bo wydaje mi się, że to będzie podstawowym źródło zbytu (ja się tym zajmę).
Myślę również o prezentacji na różnych targach i reklamach w czasopismach branżowych.
To wszystko wymaga poświęcenia dużej ilości czasu oraz energii.
Wspólnik najlepiej żeby był zlokalizowany w okolicach Gdańska nie jest to jednak wymóg.
Wspólnikowi proponuję równy podział zysków.
Najlepiej żeby osoba dysponowała jakimś kapitałem na finansowanie swojej działalności związanej z wprowadzeniem urządzenia do produkcji.
Oczekuję tylko poważnych ofert. Proszę kontaktować się poprzez PW lub email.
Proszę napisać coś o swoim doświadczeniu w branży elektronicznej.
Prowadzę małą firmę zajmującą się projektowaniem urządzeń elektronicznych i oprogramowania na zlecenie innych firm.
Chciałbym rozkręcić firmę i ukierunkować się na sprzedaż urządzeń a nie tylko na zlecenia projektowe.
Poszukuję firmy / osoby do spółki. Od wspólnika wymagam, żeby wprowadzał urządzenia do sprzedaży i zajmował się serwisem.
Czyli ja dostarczam działający prototyp a resztą zajmuje się wspólnik.
Jeśli chodzi o mnie to mam kilkuletnie doświadczenie w pracy przy urządzeniach przemysłowych i pisaniu oprogramowania na PC.
Oto lista niektórych technologii, które używam w swojej pracy:
RFID, ZigBee, GPS, TFT + TouchPanel, Ethernet, USB (host i device).
Jeśli chodzi o procesory to używam głównie: AVR, AVR32, ARM i PSoC.
Do bardziej skomplikowanych aplikacji używam FreeRTOS lub Linuksa.
Znam się na projektowaniu filtrów cyfrowych i różnych algorytmów w tym autotuning PID, algorytmy genetyczne, DSP itp.
Mam dość dobrze wyposażony warsztat w tym małą obrabiarkę CNC 3D,
którą można wykorzystać do wycinania otworów w obudowach lub innych prac.
Jeśli ktoś myśli, że praca jest łatwa to się myli.
Najwcześniej zysk będzie po kilku miesiącach ciężkiej pracy.
Mam już kilka urządzeń/pomysłów, które by się nadawały do produkcji,
ale to jest już kwestia dogadania czy produkcja będzie się opłacać.
Zależy mi tylko na poważnych ofertach od ludzi, którzy chcą w dłuższym okresie czasu rozkręcić poważną firmę.
W swojej pracy stawiam na jakość i zależy mi również na tym, aby urządzenia ładnie się prezentowały wizualnie.
Trzeba również opracować sklep internetowy bo wydaje mi się, że to będzie podstawowym źródło zbytu (ja się tym zajmę).
Myślę również o prezentacji na różnych targach i reklamach w czasopismach branżowych.
To wszystko wymaga poświęcenia dużej ilości czasu oraz energii.
Wspólnik najlepiej żeby był zlokalizowany w okolicach Gdańska nie jest to jednak wymóg.
Wspólnikowi proponuję równy podział zysków.
Najlepiej żeby osoba dysponowała jakimś kapitałem na finansowanie swojej działalności związanej z wprowadzeniem urządzenia do produkcji.
Oczekuję tylko poważnych ofert. Proszę kontaktować się poprzez PW lub email.
Proszę napisać coś o swoim doświadczeniu w branży elektronicznej.