logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Notebook z VGA i HDMI a TV z euro/s-video - jak podłączyć?

damian0303 31 Paź 2009 13:14 6573 4
REKLAMA
  • #1 7197506
    damian0303
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Chciałbym podłączyć swojego laptopa do tv, tyle że mam w nim tylko wyjścia vga i hdmi, a telewizor posiada jedynie euro, cinch i s-video...
    Czy jest możliwość samodzielnego zrobienia jakiejś przejściówki? Domyślam się, że hdmi nie wchodzi w grę więc może da się zrobić coś z vga? Może ma ktoś jakiś schemat?
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7197569
    pafcioc22
    Poziom 10  
    ADAPTER VGA - SVIDEO RCA pewnie znajdziesz na popularnym w naszym kraju serwisie aukcyjnym :D
  • REKLAMA
  • #3 7529987
    traviss
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A czy za jego pomocą będzie przekaz zarówno dźwięku jak i obrazu?

Pytam, ponieważ wiem, że przy wykorzystaniu złączki S-video - EURO czasami obraz wyświetlany na TV jest czarnobiały - swoją drogą dlaczego tak sie dzieje?
  • REKLAMA
  • #4 7555905
    HENDI
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    mam ten sam problem z podłączeniem noteboka z tv kineskopowym i mam pytanie czy jest jakiś adapter na którym to działa i mozna ogłądać filmy
  • #5 7564964
    pafcioc22
    Poziom 10  
    Na alledrogo masz taka przejsciowke ADAPTER VGA - SVIDEO RCA numer aukcji 887871481.

Adapter PC laptop z VGA SVGA na S-Video RCA
    Adapter umożliwia przesyłanie sygnału z wyjścia VGA i odtwarzanie aplikacji, video, zdjęć bezpośrednio z PC lub Laptop na projektor, telewizor itp. Przeznaczony do TV, LCD-TV, Plazm, projektorów, monitorów LCD.
    Przejściówka posiada 3 wyjścia RCA

Fabrycznie nowy, wysokiej jakości adapter VGA
    Łączenie bezpośrednio z gniazdem VGA (wyjście monitora)
    Wspomaga: SVGA, VGA, S-VHS/S-Video
    UL 2919 Coaxial Low Voltage Computer kabel
    Sygnał przekazywany jest w KOLORZE
    Końcówki w adapterze: 1x VGA (wyjście monitora, 15 pin męskie), 1x gniazdo S-VHS/S-Video (S-Video Mini Din 4 pin żeńskie), 3x RCA-gniazdo (żeńskie)
REKLAMA