logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić obecność spyphone na NOKIA 5310 Xpress Music?

JEDKER77 02 Lis 2009 09:01 3981 6
REKLAMA
  • #1 7204742
    JEDKER77
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich!
    Potrzebuję sprawdzić czy w tym telefonie NOKIA 5310 mam zainstalowany system podsłuchowy spyphone lub podobny?Prawdopodobieństwo,że jest coś w środku jest bardzo duże.Jak to zrobić albo gdzie?muszę mieć dowód na to,że rozmowy były podsłuchiwane,nie zależy mi na usunięciu programu,ważna byłaby identyfikacja numeru uprzywilejowanego,itp.Rozmawiałem z kilkoma osobami co zakładają takie programy i proponowali aby porównać pliki oryginalnego oprogramowania z tym które jest w tym tel.Gdzie to zrobić,ja nie dam sobie rady z tym?PILNE!Mogę zapłacić za ekspertyzę!:?:
  • REKLAMA
  • #2 7204902
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Udaj się do autoryzowanego serwisu noki bądź innego serwisu gsm gdzie taką ekspertyzę ci zrobią.
  • REKLAMA
  • #3 7205127
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    Neutrengsm ale kolega potrzebuje ustalic ktory nr jest uprzywilejowany a nie usunac podsluch. W zwiazku z tym autoryzowane serwisy noki nic mu nie pomoga co najwyzej to oprogramowanie usuna a wgraja swoje nic wiecej.
  • REKLAMA
  • #4 7205427
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Pisałem żeby mu zrobili ekspertyzę a nie o to aby usunąć oprogramowanie.
    Na pewno jakoś to idzie sprawdzić kiedyś było o tym w Galileo na TV4.
  • REKLAMA
  • #5 7209235
    JEDKER77
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam ponownie!
    Znalazłem ,znalazłem jest toinformatyka śledcza a cena zależna od usługi w moim przypadku ze wszystkmi kwitami aby usadzić kogoś to koszt 1500 zł.NIESTETY serwis nokia nie dysponuje narzedziami do wykonania ekspertyz.Przypomina mi to trochę serwisy samochodowe ,"wymieniać na nowe nic nie naprawiać''. Zapewne nikomu nie chce się grzebać w oprogramowaniu.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc!:D
  • #6 7220432
    Maciek61
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    no i co z tego że ustalą numer uprzywilejowany jak i tak nie będziesz wiedział do kogo należy
  • #7 7221887
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Nie wiedziałem, że Spyphone działa na Nokiach bez Symbiana...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje metody na wykrycie obecności oprogramowania podsłuchowego typu spyphone w telefonie NOKIA 5310 Xpress Music, ze szczególnym naciskiem na identyfikację numeru uprzywilejowanego oraz uzyskanie dowodu podsłuchu. W dyskusji sugerowano wykonanie ekspertyzy informatyki śledczej, gdyż autoryzowane serwisy Nokia nie dysponują narzędziami do analizy oprogramowania i mogą jedynie usunąć lub wgrać standardowe firmware, co nie spełnia wymagań użytkownika. Koszt takiej ekspertyzy szacowany jest na około 1500 zł. Pojawiły się również wątpliwości dotyczące działania spyphone na telefonach Nokia bez systemu Symbian. Wskazano, że porównanie oryginalnego oprogramowania z aktualnym może być metodą wykrycia podsłuchu, jednak wymaga specjalistycznej wiedzy i narzędzi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA