logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asrock k8nf3-vsta - Kod 10 przy instalacji sterowników karty sieciowej Ethernet

Elgerusz 02 Lis 2009 15:46 4265 4
REKLAMA
  • #1 7206015
    Elgerusz
    Poziom 10  
    Witam.
    Posiadam Asrocka k8nf3-vsta i mam problem ze zintegrowana kartą sieciową. Otóż od samego początku nie moglem zainstalować sterowników ethernet do karty ,gdyż po tym nie chciał uruchomić nie komputer. Ale ta karta nie była mi do niczego potrzebne wiec ją sobie odpuściłem .Teraz sieciówka jest mi niezbędna wiec ,dodalem ja w poprzez dodaj sprzęt ,wykryto ja i została zainstalowana. Tylko że i tak nie moge polaczyc się z siecią lan :((. Gdy wchodzę w menadżer urządzen i następnie we własciwosci sieciówki to jest napisane "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)" Nie wiem o co w tym chodzi.
    Proszę was o szybie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 7206029
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1695
    Mogę ci tylko szybko :D odpowiedzieć jak minąć problem.

Kup sieciówkę na PCI za ok 10zł.
  • REKLAMA
  • #3 7206374
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    1. Jaka wersja Windows i jaka mutacja/przeróbka?
    Elgerusz napisał:
    dodalem ja w poprzez dodaj sprzęt ,wykryto ja i została zainstalowana

2. A skąd miałeś sterowniki? Czy zainstalowałeś NVIDIA all in 1 driver package ver: 511?
  • REKLAMA
  • #4 7206747
    Elgerusz
    Poziom 10  
    Wersja Win to MX 8.1. Sterowników nie instalowalem bo nie dalo rady, instalowalem tylko stery od dzwięku i chyba od usb jesli dobrze pamietam. A co do tej sieciowki za 10 zl:D to kupie ja ,jesli zadny z pomyslów nie wypali.
  • #5 7206769
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    Elgerusz napisał:
    Wersja Win to MX 8.1. Sterowników nie instalowalem bo nie dalo rady

Wszelkiej pomocy (bezpłatnej, oczywiście) udzieli Ci support producenta systemu Win MX 8.1. Temat zamykam.
REKLAMA