logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modem bezprzewodowy 7,2Mb rozłącza się na moim komputerze, co robić?

abdulek4 04 Lis 2009 22:05 1530 8
REKLAMA
  • #1 7216961
    abdulek4
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam.Posiadam modem bezprzewodowy do korzystania z internetu(paluch).Ostatnio wymieniłem na szybszy do 7,2Mb i tu zaczęły się schody.Modem Rozłącza się po kilku minutach korzystania,czasem po godzinie lub dwóch.Nie wiem o co chodzi!W moim firewallu ta aplikacja ma pozwolenie na łączenie się z internetem,wszystkie możliwe pliki tej aplikacji mają.Sprawdzałem modem na innym komputerze i śmiga bez zarzutu.Podłączyłem taki sam modem do swojego komputera i dzieje się tak samo.Może trzeba skonfigurowac mój komputer,ale niestety tego nie potrafię zrobic :( Proszę pomużcie mi z tym bo już mnie krew zalewa!Moja przeglądarka to firefox 3.5.3.Zazwyczaj po kilku minutach wyskakuje: http://img25.imageshack.us/img25/9684/zrzut1f.jpg I znowu się zrobiło w trakcie pisania postu 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.Brakuje mi już cierpliwości.Pomoże ktoś.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 7218023
    abdulek4
    Poziom 10  
    Próbowałem odinstalowac ale nie mogę.W menu start tej aplikacji nie ma więc: dodaj-usuń programy-usuń-wyskoczył komunikat,że muszę zresetowac komputer.po resecie program ciągle jest.Próbowałem też w trybie awaryjnym i też nie pomaga.Może przeinstalowanie by pomogło tylko jak odinstalowac?Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 7218065
    apacen1
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Zainstaluj sobie program CCleaner.Wyjmij modem z kompa,włącz ccleaner przejdz do narzędzia i odinstaluj.Przy okazji posprzątaj komputer.Zainstaluj ponownie program po włożeniu modemu umts.Teraz wyłącz wirewall.Wejdz Start-połączenia sieciowe-własności-Sieć i zostaw zafajkowany tylko Protokół Internetowy TCP/ IP i Ok.
  • REKLAMA
  • #5 7218133
    abdulek4
    Poziom 10  
    Właśnie próbowałem odinstalowac programem o którym napisałeś i nic z tego.Program nadal jest.Znasz jeszcze jakiś sposób odinstalowania?
  • REKLAMA
  • #6 7218818
    apacen1
    Poziom 16  
    Niemożliwe.Włącz ccleaner-Narzędzia-zaznacz program do odinstalowania i kliknij Uruchom deinstalator.Albo pozostaje od nowa zainstalować system.
  • #7 7219054
    abdulek4
    Poziom 10  
    Próbowałem dwa razy CCleaner w taki sposób jak opisujesz i nic z tego.To znaczy że muszę zrobic formata?Był robiony jakieś 3 tygodnie temu.Wcześniej używałem modemu trochę innego niżten i śmigał bez zarzutu.
  • #8 7219420
    apacen1
    Poziom 16  
    Ja miałem na myśli wgranie systemu Windows od nowa.Trudno na odległość coś doradzać.W kompie mogą być stare programy sterowniki.Ja bym się zastanawiał nad wgraniem nowego softa do modemu bo może tu jest problem.
  • #9 7219493
    abdulek4
    Poziom 10  
    Dzięki za dotychczasową pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada modem bezprzewodowy UMTS o prędkości 7,2 Mb/s, który rozłącza się po kilku minutach do kilku godzin użytkowania na jego komputerze. Modem działa poprawnie na innym komputerze, natomiast na jego sprzęcie problem występuje również z identycznym modemem. Próby odinstalowania oprogramowania modemu standardowymi metodami i w trybie awaryjnym nie powiodły się. Zalecane działania obejmują skanowanie systemu antywirusem, reinstalację sterowników, użycie narzędzia CCleaner do odinstalowania oprogramowania modemu oraz wyłączenie firewalla i pozostawienie tylko protokołu TCP/IP w ustawieniach sieciowych. W przypadku braku efektów sugerowano reinstalację systemu operacyjnego Windows oraz aktualizację oprogramowania (firmware) modemu. Problem może wynikać z konfliktów sterowników lub nieprawidłowej konfiguracji systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA