logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta dźwiękowa SB Live CT4830 - zawieszanie się komputera przy instalacji sterowników

shens 05 Lis 2009 15:00 2959 8
REKLAMA
  • #1 7218935
    shens
    Poziom 10  
    Witam. Mam problem z kartą dzwiekowa.. Podczas instalacji sterownikow do niej komputer zawiesza sie i przestaje odpowiadac.Testowałem juz duzo roznych sterownikow ale zawsze efekt był taki sam. Po podłaczeniu karty komputer mi ja wykrywa i włacza sie instalator, a w menadżer urzadzen juz mi tej karty nie wykrywa. w czym moze byc problem. ? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7218974
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Zbyt mało informacji podał kolega, aby coś można było doradzić. Proszę napisać jaki to system, specyfikacja sprzętowa itp.
  • REKLAMA
  • #3 7219040
    shens
    Poziom 10  
    Windows Xp Sp2

Typ procesora AMD Duron, 1050 MHz (10.5 x 100)
    Nazwa płyty głównej Epox EP-8KHA (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
    ID płyty głównej 12/11/2002-VT8366-8233-6A6LVPA9C-00
    Karta wideo NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (32 MB)
    Karta dźwiękowa Creative SB Live! Value (CT4830) Sound Card

Chyba starczyczy cos jeszcze podac?
  • Pomocny post
    #4 7219063
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Proszę spróbować przeprowadzić instalację w innym slocie PCI.
  • REKLAMA
  • #5 7219441
    shens
    Poziom 10  
    Probowałem na innym slocie.. Podczas instalacji na jednym z tych slotow komputer sie zawiesił i po zresetowniu właczał sie i po okolo 2-3 minutach przestawał odpowiadac wiec zrobiłem reinstalke windowsa. Podczas instalacji Karta dzwiekowa była w slocie PCI i instalator sie zawieszał w 34 minucie do konca podczas instalowania urzadzen po wyciagnieciu kart wszytsko poszło dalej dobrze... Co jeszcze moze byc przyczyna ze dzwieku nie ma?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 7219528
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Sprawdzałeś kartę w innym komputerze ? Na pewno nie jest uszkodzona ? Komputer jest zasilany z baterii słonecznych ?
  • #7 7225043
    shens
    Poziom 10  
    Nie sprawdzałem na innym komputerze. Czy jest uszkodzona.. to raczej nie.. Z dnia na dzien przestała mi działas.. tzn po przeinstalowaniu systemu operacyjnego. Komputer jest zasilany jest w domu z gniazdka.. ;p
  • Pomocny post
    #8 7225202
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    No popatrz, a ja myślałem że masz w komputerze zasilacz. Wszystko wskazuje że karta jednak jest uszkodzona.
  • #9 7225207
    shens
    Poziom 10  
    hehe.. Źle cie zrozumiałem :D aha.. to dobra.. dzięki za odpowiedz i probe pomocy. dobranoc ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy karty dźwiękowej Creative SB Live! Value (CT4830) instalowanej na płycie głównej Epox EP-8KHA z procesorem AMD Duron 1050 MHz pod systemem Windows XP SP2. Podczas instalacji sterowników komputer zawiesza się, a po restarcie karta nie jest wykrywana w menedżerze urządzeń. Próby instalacji w różnych slotach PCI nie przyniosły efektu, a reinstalacja systemu nie rozwiązała problemu. Sugerowano sprawdzenie karty w innym komputerze, co nie zostało wykonane. Wskazano, że problem może wynikać z uszkodzenia karty dźwiękowej, mimo że wcześniej działała poprawnie. Brak innych wskazówek dotyczących konfliktów sprzętowych lub sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA