logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać dźwięki z gry Delta Force: Black Hawk Down na PC?

Rocky24 25 Cze 2004 21:10 1188 8
REKLAMA
  • #1 711531
    Rocky24
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Witam serdecznie mam wielka prośbę o podanie nazwy programu lub sposobu na to by można było w czasie gry na kompie zapisać do pliku wszystkie dźwięki, które maja miejsce podczas gry (delta force black holk down) potrzebuje to, ponieważ chce zrobić utwór w temacie typowo wojskowym:) za pomoc serdecznie dziękuje.

Do administratorów : Niewiem dokonca czy moglem zalorzyc nowy temat wiec w razie czego prosil bym o wstawienie go we wlasciwe miejsce.:)
  • REKLAMA
  • #2 711648
    music
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Sposób może bardzo prostacki, ale: wyjście karty muzycznej podłącz do wejścia, a następnie uruchom jaki kolwiek program do rejestracji dzwięku. Systemowy rejestrator albo np. CDEX.
  • REKLAMA
  • #3 711696
    Rocky24
    Poziom 19  
    A jak na cooledit ustawić właśnie taka opcje? i czy nie będzie jakiejś gorszej jakości ? :roll:
  • #4 711706
    music
    Poziom 28  
    Cooledit też może nagrywać ze źródłą zewnętrznego. Świetny pomysł. Można tam przecież ustawić jakość wynikowego Wave'a. Jakość dzwięku będzie taka jak generuje ją gra. No, chyba, że karta muzyczna słaba to może dołączyć do jakości swoje trzy grosze (in minus oczywiście).
  • #5 711849
    dumle17

Poziom 13  
    A nie lepiej byłoby zrobić tak (jest to zależne od posiadanej karty dźwiękowej): włazisz do ustawień dźwięku (ikonka w kształcie głośniczka na pasku zadań), zmieniasz parametr Record na All i wtedy masz uruchomione do nagrywania wszystkie kanały. Potem jaki chcesz program do zgrywania uruchamiasz i grę. :)
    Konto firmowe:
    Dragon Code Tomasz Tofel
    ul. Dambonia 117/10, Opole, 45-861
  • REKLAMA
  • #6 711861
    Rocky24
    Poziom 19  
    Musiał bym kupić AUDIGY 2 z panelem :) a niestety na razie mogę sobie pomarzyć :) udało mi zrobić dokładnie tak jak powiedział twój przedmówca i efekt jest imponujący dzięki serdeczne
  • REKLAMA
  • #7 711878
    dumle17

Poziom 13  
    Ja mam zwykłego SB 16 i tak właśnie nagrywałem swoje sample od swoich utworków ;] i do tej pory mam tą kartę!!
    Konto firmowe:
    Dragon Code Tomasz Tofel
    ul. Dambonia 117/10, Opole, 45-861
  • #8 711887
    music
    Poziom 28  
    Ja mam Audigy 1 w wersji Platinum. W oprogramowaniu dołączonym do karty jest opcja "what you hear". Jeżeli włączysz nagrywanie to nagra się to co słyszysz (taka opcja dla tępaków czyli dla mnie).
  • #9 712122
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Był taki program "Total Recorder". Robił on wirtualne urządzenie dźwiękowe, i można było nagrywać wszystko.

Mam kartę Yamaha, i tam można nagrywać z "wave out mix". To właśnie nagrywa wszystko "z wyjścia" karty.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów nagrywania dźwięków z gry Delta Force: Black Hawk Down na PC. Proponowane metody obejmują podłączenie wyjścia karty dźwiękowej do wejścia i rejestrację dźwięku za pomocą programów takich jak systemowy rejestrator dźwięku, CDEX czy Cool Edit, który pozwala ustawić jakość nagrania. Alternatywnie można w ustawieniach dźwięku systemu Windows zmienić źródło nagrywania na "All" lub skorzystać z opcji "What You Hear" dostępnej w oprogramowaniu kart dźwiękowych Creative Audigy. Wspomniano także o programie Total Recorder, który tworzy wirtualne urządzenie do nagrywania wszystkiego, co jest odtwarzane przez kartę dźwiękową. Użytkownicy korzystali z różnych kart dźwiękowych, m.in. Sound Blaster 16, Audigy 1 Platinum oraz Yamaha, które umożliwiają nagrywanie dźwięku z wyjścia karty (wave out mix). Jakość nagrania zależy od jakości karty dźwiękowej i ustawień programu do nagrywania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA