logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Romet Ogar 205 z silnikiem Simsona - brak iskry, jak podłączyć elektronikę?

mateusz3d2 05 Lis 2009 21:55 1309 2
REKLAMA
  • #1 7221019
    mateusz3d2
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam! Mam problem mam rometa ogara 205 z silnikiem simsona elektronika i nie wiem co jest nie ma iskry. Mam nowy modul i dwa stare, podlaczam i nic. Doradzcie cos, bo nie wiem juz co mam robic. podlaczone jest jak nalezy. Czy na stacyjce od rometa (w lampie) bedzie dzialac gaszenie??? Jak to podlaczyc lepiej do modulu czy na cewke??? Jeszcze jedno czy na tym czujniku od zaplonu wystepuje jakies napiecie????
    Wielkie dzieki z gory za pomoc!!!

__________________________________________________________________________ Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Linki do zdjec i prezentacji mojego romka xD
  • REKLAMA
  • #2 7221056
    gonzalo
    Poziom 31  
    Ocena: 157
    O ile pamiętam w Simsonach jest akumulator. Zacznijmy od tego czy przełożyłeś go do Ogara? Na stacyjce w lampie działać nie będzie, gdyz pracuje ona na zasadzie zwarcia, co w zasilaniu bateryjnym jest wykluczone.
  • #3 7221176
    mateusz3d2
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Ale w simsonach akumulator nie idzie na zaplon. Chyba osobiscie nie mam simsona, ale tak czytalem. Co do tego wlacznika, to jak podlacze na cewke butelkowa to nie bedzie dzialac???
    Moderowany przez Rycho T:

Kolejny temat dotyczący tego samego problemu. Dyskusję proszę kontynuować w poprzednim.

REKLAMA