logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy Belstar 2897TSN za pomocą pilota MAK Fokus?

landar 06 Lis 2009 06:51 2739 6
REKLAMA
  • #1 7221941
    landar
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Telewizor TV Belstar 2897TSN - potrzebna drobna korekcja V

Czy ktoś zna sposób wejścia w tryb za pomocą pilota MAK Fokus.
    Niestety nie posiadam oryginalnego pilota i mam problem ze zlokalizowaniem przycisku [STOP] oraz [i].
    Próbuję już dłuższy czas po omacku i prawdę mówiąc mam dość
    :|.

Pozdrawiam wszystkich.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7222116
    landar
    Poziom 19  
    Dzięki za odpowiedź.

Wszystko OK, tylko czy mógłbyś mi wytłumaczyć co te pliki mają wspólnego z obsługą trybu serwisowego chassis E9.
    Być może ja czegoś nie dostrzegam, ale kod 1239 wogóle nie obsługuje tej płyty.

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 7224397
    landar
    Poziom 19  
    jezak napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic189736.html
    0113 TV - i - STOP .

Przepraszam jezak ale nie rozumiem twoich postów. Chyba że jestem za głupi na to, ale nie mogę pojąć co koleś o ksywie rae0113 ma wspólnego z moim problemem.

Może opiszę problem jeszcze raz. Być może to ja niejasno postawiłem temat:

Mam pełny opis trybu serwisowego, wiem jak go obsługiwać, nie mam tylko przycisków [STOP] oraz [i] ponieważ nie posiadam pilota oryginalnego.
    Mam za to pilota Mak Fokus i myślałem że może ktoś wie pod jakim kodem jest możliwe wejście w tryb serwisowy. Pod jakim kodem są sygnały odpowiadające tym przyciskom.
    Telewizor ten jest obsługiwany przez kilkanaście kodów z tego pilota
    - problem jest tylko z lokalizacją tego właściwego.

Sorry ale inaczej nie potrafię tego opisać
  • Pomocny post
    #6 7239547
    tomko25
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Chyba jedyną pomoc jaką możemy Ci tu zaoferować to jest:

http://cybor-tech.pl/info.php?id=57358

Jeżeli chodzi o piloty uniwersalne to wiesz co można sobie z nimi zrobić.

Pozdrawiam
    Tomko25
  • #7 7239763
    landar
    Poziom 19  
    Dziękuję kolego,

Właśnie dochodziłem do takiego samego wniosku, chociaż muszę przyznać, że MAK niejednokrotnie uchronił mnie przed kupnem pilota i stratą kilkunastu, kilkudziesięciu złotych. W tym, wypadku nie ma wyjścia.

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam,
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Temat dotyczy sposobu wejścia w tryb serwisowy telewizora Belstar 2897TSN za pomocą pilota uniwersalnego MAK Fokus. Autor posiada pełną dokumentację trybu serwisowego, lecz nie ma oryginalnego pilota i nie zna kodów odpowiadających przyciskom niezbędnym do aktywacji trybu serwisowego. Próby znalezienia właściwego kodu wśród kilkunastu dostępnych w pilocie MAK Fokus nie przyniosły efektu. W odpowiedziach pojawiły się linki do zewnętrznych źródeł oraz sugestie, że pilot uniwersalny może nie obsługiwać funkcji serwisowych tego modelu. Ostatecznie autor potwierdził, że brak oryginalnego pilota uniemożliwia wejście w tryb serwisowy i zamknął temat, doceniając jednak przydatność pilota MAK Fokus w innych sytuacjach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA