logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 640C - Drukuje znaki zamiast dokumentu, problem z kablem USB-LPT?

ankafuks 10 Lis 2009 09:57 1776 3
REKLAMA
  • #1 7240016
    ankafuks
    Poziom 2  
    Niestety totalnie nie znam sie na komputerach. Przywiozlam drukarke z domu. Strone testową drukuje dobrze ale gdy chce wydrukowac jakis dokument, drukuje sie jeden wiersz a potem jakies smieszne znaczki. Sciagnelam sterowniki ze strony hp. Tylko zastanawiam sie czy wszystko dobrze ustawilam, bo nie mam standardowego kabla LPt tylko zeby podlaczyc do laptopa musialam kupic kabek USB-LPT Centronics i zastanwiam sie czy tu moze czegos zle nie zrobilam. Prosze o pomoc, bo ja jestem kompletnym laikiem.
  • REKLAMA
  • #2 7240211
    michalekx
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    czy na komputerze masz zainstalowaną tylko tą drukarkę?bo jeśli masz jeszcze jakąś i wydruk jest puszczony z domyślnej.wtedy będzie drukować włąsnie takie znaczki
  • REKLAMA
  • #3 7240534
    ankafuks
    Poziom 2  
    Tą drukarkę mam ustawioną jako domyślną. Może te porty mam zle ustawione(choć nie wiem czy to ma cos do rzeczy), ale mam ustawiony port USB001
  • #4 7257218
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 82
    Ta drukarka moze drukować tylko przez wyjście LPT bo fizycznie usb niema w niej , czyli masz coś źle ustawione w komputerze .
REKLAMA