logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać język polski do Siemens A60 z przeciętym test pointem?

klostazy 28 Cze 2004 16:18 1232 9
  • #1 715883
    klostazy
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Czy ktoś posiada flasha do A60 odczytany Freią. Dostałem A60 bez polskiego języka a ma test point przecięty.
  • #2 716169
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    jutro byc moze bede mial v20 to postaram sie sczytac i podeslac, jesli taka wersja by Cie intersowala...
  • #3 719853
    klostazy
    Poziom 23  
    Czy masz jużmoże tego flasha do A60 z polskim. Ja mam nawet problem Freią odczytać fulla. Cały czas staje mi.
  • #4 719891
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 93
    przywróć testpoint-a i wraj swupem...
  • #5 720148
    klostazy
    Poziom 23  
    Nie uda mi się próbowałem kilka razy, punkt jest tak mały i nie udało mi się przylutować kabelka.
  • #6 720304
    pawel
    Spec od GSM
    jutro postaram sie wyslac flasha, ok? Dopiero dzisiaj kolega sczyta... Mial byc wczesniej, ale wiadomo jak to jest :)

Uff, sorry, chcialem pomoc, ale niestety nie wyszlo, klient nie dotarl do tej pory z tym telefonem...
  • #7 731138
    pawel
    Spec od GSM
    nie wiem Klostazy czy jeszcze potrzebujesz tego polaka do a60? W razie czego zalaczam, ewentualnie moze komus sie przyda. Wszystko sczytane Freia 10..
    Sorry za podwojny post!
    Załączniki:
    • A60_v20_lg3.zip (3.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 775763
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    czy li z tego co widze trzeba najpierw wgrac sofcik a potem ciac testpointa w simensie ale jak gdzie niemoge znalesc znalazlem ale tylko do c60i s55 a do A60- nie macie moze jakies foty jak ciac testpointa i mam pytankoczy wgram zwyklym kablem simensa sofcik do A60 bo do c55 idzie ale to juz starszy fon i niewiem sam juz.
  • #9 775796
    klostazy
    Poziom 23  
    Kabelek jest ten sam do c55 i a60. Test point poszukaj na elektrodzie tam jest zdięcie, w którym miejscu przecinać ścieszkę.
  • #10 775934
    Left
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Masz rację Etrzycha... Najpierw wrzucasz Swupa a później tniesz ścieżki..
    Masz szczęście, że to x60 bo jest w nich Back Testpoint...
    Zrób obejście i wszystko będzie super... (Chyba ) :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu wgrania polskiego języka do telefonu Siemens A60, który ma przecięty test point uniemożliwiający odczyt flasha programem Freia. Użytkownicy sugerują, że aby wgrać oprogramowanie z polskim językiem, należy najpierw przywrócić test point lub wykonać obejście (back testpoint), co umożliwi wgranie softu za pomocą narzędzia Swup. Wskazano, że kabel do A60 jest taki sam jak do modeli C55, a test point można znaleźć na zdjęciach dostępnych na forum Elektrodzie. Próby lutowania do przeciętego test pointa są trudne ze względu na jego mały rozmiar. Jeden z uczestników zaoferował przesłanie odczytanego flasha z polskim językiem, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Podkreślono, że najpierw należy wgrać oprogramowanie, a dopiero potem ciąć test point, aby uniknąć problemów z odczytem i zapisem flasha.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA