Witam
Czy wymieniając procesor z Pentium Dual Core 2,6 GHz na Core 2 Duo E8400 3,00 GHz poczuję zmianę ?
Czy wymieniając procesor z Pentium Dual Core 2,6 GHz na Core 2 Duo E8400 3,00 GHz poczuję zmianę ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamartaa napisał:A ja bym nie polecał "kręcenia" na czymś takim :Ja bym podkręcił tego E5300 i nic nie zmieniał.
Cytat:Całkiem poważnie, radził bym zmienić ten wyrób "zasilaczopodobny" na porządny markowy zasilacz.- Zasilacz IBox 400 W
artaa napisał:Zapotrzebowanie jego komputera jest na poziomie 200W, więc bez przesady.
tepsiarz1992 napisał:- Intel Pentium Dual Core E5300 2.6 GHz 2 M 800 MHz LGA 775
- Dysk twardy Samsung 250 GB SATAII HD252HJ NCQ 16 MB
- Nagrywarka DVD Samsung PATA SH-S222L/BEWE
- Płyta główna Asus P5KPL-AM SE
- Karta graficzna Gainward Geforce CUDA 9500GT 512 MB DDR2 PX 128 BIT HD/DVI BOX
- Zasilacz IBox 400 W
- Pamięć ram DDR2 4 GB PC2-6400 800 HHz GOODRAM
artaa napisał:Zapotrzebowanie jego komputera jest na poziomie 200W, więc bez przesady.
A że nie jest to zasilacz marzeń wiadomo, na razie jemu i 100000 innych użytkowników z takim sprzętem wystarczy.
tepsiarz1992 napisał:Rozglądałem się kiedyś za cichymi zasilaczami np. Chieftec. Czy wymiana na 450 W Chiefteka wystarczy aby kiedyś założyć do komputera kartę grafiki 1024 mb/256 bit ? Priorytetem jest cichość
http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.htmlhttp://users.erols.com/chare/elec.htmbazulok napisał:...po zmianie procesora nie radze stosować oryginalnego coblera procesor dość mocno sie nagrzewa ja zmieniłem coblera na inny, wystarczy zobaczyć na allegro ze dość dużo osób sprzedaje oryginalne chłodzenia (jest mało wydajne i według mnie nie nadaje sie na mocniejesz procesory a zwłaszcza gdy komputer używany jest do gier)...
bazulok napisał:Skąd wynalazłeś tego coblera ? O coolerze słyszałem, ale o takim dziwolągu, to nie. Skoro udzielasz porady, to pisz z sensem, bo inaczej to tylko wprowadzasz w błąd -> Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany...nie radze stosować oryginalnego coblera procesor dość mocno sie nagrzewa ja zmieniłem coblera na inny
tepsiarz1992 napisał:Więc na jakie cudo mogę wymienić w przyszłości procesor przy tych parametrach ?