logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PlayGG na telefonie nie łączy się z serwerem - jak to naprawić?

yyfb 15 Lis 2009 14:03 908 2
REKLAMA
  • #1 7263498
    yyfb
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam. Mam problem poniewarz sciągnołem i zainstalowałem PlayGG (komunikator gadu-gadu w telefonie) ale już od samego początku nie chce połączyć sie z serweren pisze (czekam na serwer) i można czekać tak w nieskączoność prosze o pomoc Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7263981
    Estarriol
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Witam!

Na początek polecam sprawdzać posty przyciskiem 'Pisownia', gdyż moderacja się przyczepi za chwilę(i ma w sumie słuszność).

Co do Twojego problemu - wydaje mi się, że może być problem w ustawieniach sieciowych. Szukaj na stronie operatora jak ustawić połączenie GPRS u siebie w telefonie. Na przykład w orange wystarczy wejść na http://ustaw.orange.pl , wybrać telefon i postępować zgodnie z instrukcjami. W przypadku innych sieci nie wiem, gdyż nie miałem do czynienia - trzeba szukać na ich stronach internetowych.

Pozdrawiam
  • #3 7266876
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Sprawdź czy przeglądarka WAP łączy Ci się z internetem. Jeżeli nie to znaczy że masz wgrane złe lub nie masz wcale ustawień do internetu. Tak jak napisał kolega wcześniej, trzeba wgrać ze strony operatora.
REKLAMA