logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pomoc w złapaniu złodzieja - naprawa avi z ukrytej kamery

ACDMEN 15 Lis 2009 22:09 4167 15
REKLAMA
  • #1 7266289
    ACDMEN
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Mam zrobiony film avi. Został utworzony na urządzeniu które jest ukrytą kamerą. Kamera ma w sobie pamięć. Film nagrał się do 2,46GB po czym z braku wolnego miejsca został przerwany. Podczas próby odtworzenia film nie działa. Próbowałem już prawie wszystkich programów do naprawy avi. Działa tylko Dr.divx tz analizuje film i zawiesza się na 16% analizy. Ale można wtedy przechodzić klatka po klatce. Podejrzewam ze urządzenie zapisało film i ścieżkę dźwiękową ale nie miało miejsca na finalizację pliku u zamieszczenia w nim takich danych jak ilość klatek na sekundę itp. W załączniku dodaje paro sekundowy film wykonany tym samym urządzeniem.
    Czy jest program którym mógłbym wyedytować uszkodzony plik i dopisać do niego informacje o ilości klatek itp z tego paro sekundowego filmu?

Bardzo zależy mi na tym filmie i dźwięku na nim gdyż uchwyciłem na nim złodzieja.

http://wyslijplik.pl/download.php?sid=fh2H36dK
  • REKLAMA
  • #2 7266435
    brzezin
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    allplayer ma funkcję "napraw avi", przy próbie odtworzenia pliku funkcja sama się uruchomi albo wystarczy wcisnąć F9
  • #3 7266625
    ACDMEN
    Poziom 13  
    tak jak pisałem większość programów wywala błędy

Dodano po 44 [sekundy]:

VirtualDub zgłasza coś takiego:

Dodano po 1 [minuty]:

jak próbuje dać PLAY w VirtualDub wyskakuje

• REKLAMA
  • #4 7266659
    brzezin
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    ale ten komunikat w allplayerze (najnowsza wersja programu) dotyczy jak dobrze pamiętam aktualizacji programu a nie jakiegoś błędu z naprawą pliku
  • #5 7266693
    ACDMEN
    Poziom 13  
    teraz wszedłem w informacje o avi i w tym zepsutym pliku pokazuje:

a w tym dobrym pliku nagranym poprawnie ta sama kamera pokazuje:

Dodano po 1 [minuty]:

brakuję w takim razie Frame size i fps gdzie to wpisać w uszkodzonym filmie?

Dodano po 15 [minuty]:

Zmieniłem w virtualdub w zakładce opcje > frame rate na wartość 22.397 (taką jak w tym poprawnym avi). Teraz nie wiem gdzie zmienić Frame size z 0x0 na 640x480.

p.s. brzezin niestety allplayer sobie z tym nie radzi byłem z tym plikiem u znajomego który próbował go naprawić między innymi allplayerem ( w przeciwieństwie do mnie miał wykupiony kod do aktualizacji )
  • #6 7266927
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Daj w zalaczniku lub wrzuc gdzies kawalek tego pliku z 10-20MB.
  • #7 7266937
    ACDMEN
    Poziom 13  
    to jest link do tego dobrego filmu nagranego tą samą kamerą. Jeśli chodziło Ci o ten zepsuty to on ma 2,46GB...

http://wyslijplik.pl/download.php?sid=IzjC94CL

Udało mi się zmienić rozmiar pliku:
    VIDEO > FILTERS > ADD > RESIZE i tam jest 0 x 0 które zmianiam na 640 x 480 niestety potem virtualdub ma błąd i program wywala.
  • REKLAMA
  • #9 7266976
    ACDMEN
    Poziom 13  
    Jak podzielić ten plik na kawałki?
  • #10 7266993
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1575
    Google: file split
  • #11 7266999
    ACDMEN
    Poziom 13  
    No tak tyle że programy do podziału avi przy próbie otwarcia tego zepsutego pliku wywalają błędy że nieznany format pliku...
  • #13 7267285
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #14 7267507
    ACDMEN
    Poziom 13  
    VLC - nie daje rady...

Christophorus - W virtualdub przy końcu wywala niestety ten sam błąd co przy próbie włączenia PLAY:

Dodano po 2 [godziny] 8 [minuty]:

mplayer otwiera :-) trzeba włączyć odtwarzanie nastepnie program nie robi nic przez kolejne pare minut (przynajmniej tak wygląda), po czym film zaczyna działać. Problem w tym że obraz idzie szybciej niż powinien. Głos idzie prawidłowo 34min, po czym film się zatrzymuje. Oś czasu nie działa. Poprzez virtualdub udało mi się wyjąć również 34min audio. Chociaż virtualdub i dr.divx pokazują że cały film trwa 1h02min. Czy da się coś z tym jeszcze zrobić?
  • #15 7272887
    pawem1
    Poziom 25  
    Ocena: 73
    To jest format MJPEG, motion jpg, możesz wypakować resztę plików JPG z końcówki nie dającej się oglądać i złożyć w film, a co do dźwięku to nie mam pojęcia być może da się jakoś go wyciągnąć. Poszukaj extract jpeg albo jakiś program do odzyskiwania zdjęć.
  • #16 7273448
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odtworzeniem pliku AVI nagranego ukrytą kamerą, który został przerwany z powodu braku miejsca. Próbował różnych programów do naprawy AVI, w tym Dr. Divx i VirtualDub, ale napotkał błędy. Wskazówki dotyczące naprawy obejmują użycie AllPlayer do automatycznej naprawy, VirtualDub do przetwarzania pliku oraz VLC do odtwarzania uszkodzonych plików. Użytkownik odkrył, że MPlayer potrafi otworzyć plik, ale z problemem synchronizacji obrazu i dźwięku. Istnieje również możliwość wyodrębnienia klatek i dźwięku z pliku za pomocą VirtualDub. Użytkownik poszukuje programu, który pozwoli na edytowanie uszkodzonego pliku i dodanie brakujących informacji o klatkach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA