Kupię laser do grawerowania. Chcę go zamontować na małej CNC, tak żebym mógł nim grawerować. Czy ktoś ma taki laser do sprzedania lub wie gdzie można kupić?
Gotowy laser do zamontowania na małej CNC Nie da się kupić takiego lasera, żebym przykręcił parę śrubek, ewentualnie dorobił jakieś mocowanie i żebym mógł już go używać?
Da się. UNIVERSAL, SYNRAD, ROFIN,. Cena zależy od mocy. A potrzebna moc zależy od tego co chcesz grawerować. Do samego grawerowania wystarczy 10W. Do cięcia np 3mm pleksi to tak ok 30W jest minimum. 10W to chyba koszt rzędu 2tys euro.
Michał
Jak kieszeń nie zabolała to czekam na kontakt, przekażę handlowcowi.
Grawerować chcę tabliczki znamionowe.
Trochę jednak boli kieszeń Myślałem, że to da się kupić do 1000 zł. Przy takiej cenie to niezbyt mi się opłaca w to inwestować.
Wrzeciono to ja mam, wycinam nim teraz obudowy, ale laserem było by mi prościej grawerować. Grawerowanie wrzecionem jest dość upierdliwe (bo nie mam automatycznego pomiaru wysokości materiału).
Użytkownik poszukuje lasera do grawerowania, który można zamontować na małej maszynie CNC. Preferuje gotowe rozwiązania, unikając samodzielnego montażu. W odpowiedziach zasugerowano zakup standardowej tuby CO2 oraz zestawu komponentów, jednak użytkownik woli gotowe urządzenie. Wskazano, że dostępne są lasery od firm takich jak UNIVERSAL, SYNRAD i ROFIN, a cena zależy od mocy, przy czym do grawerowania wystarczy moc 10W, a do cięcia 30W. Użytkownik ma ograniczony budżet do 1000 zł, co może być niewystarczające na zakup odpowiedniego lasera. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.