logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Discman Panasonic SL-S200 - dlaczego nie czyta płyt mimo czyszczenia lasera?

zyraf 04 Sty 2003 16:44 2255 4
REKLAMA
  • #1 75692
    zyraf
    Poziom 26  
    Ocena: 51
    Witam,
    mam problem z tym odtwazaczem, jest dosc stary (prawie 5 latek), nie chce czytac plyt- dlugo kreci , potem pokazuje "no disc" , laser byl czyszczony. I ten sprzet byl dosc zadko uzywany (prawie wcale). I mam pytanie: Co to moze byc i prosze o jakies rady co z tym zrobic?
    za wszystko z gory kolegom dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 76484
    FrankOz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Sprawdz pod lupa soczewke lasera, czy nie jest porysowana lub czy nie jest starta powierzchnia antyrefleksowa. To najczestsze objawy jesli tak to laser do wymiany. Jelsi nie sprawdz dokladnie czystosc soczewki czasem zakurzy sie od wewnetrzej strony strony, czasem zakurzy sie polaryzator bedacy wewnatrz. Trzeba sprobowac sprezonym powietrzem.
  • REKLAMA
  • #3 76485
    FrankOz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Sprawdz pod lupa soczewke lasera, czy nie jest porysowana lub czy nie jest starta powierzchnia antyrefleksowa. To najczestsze objawy jesli tak to laser do wymiany. Jelsi nie sprawdz dokladnie czystosc soczewki czasem zakurzy sie od wewnetrzej strony strony, czasem zakurzy sie polaryzator bedacy wewnatrz. Trzeba sprobowac sprezonym powietrzem.
  • REKLAMA
  • #4 78843
    mipik
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Jak to nie pomorze możesz spróbować rozkręcić go, włożyć płytę(niech próbuje ją przeczytać) a Ty w tym czasie delikatnie spróbuj przekręcić potencjometr przy laserze.
  • #5 78856
    zyraf
    Poziom 26  
    Ocena: 51
    No juz probowalem, jestem troche blisko, odtwazal ale przerywalo. Jak sobie kupie i nagram plytke 8 cm to bedzie cos latwiej kombinowac...
    pozdrawiam
REKLAMA