logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C5 - zawieszenie opada, brak amortyzacji po wymianie pompy i czujników

vivanko 21 Lis 2009 21:45 4992 4
REKLAMA
  • #1 7291718
    vivanko
    Poziom 2  
    witam, posiadam cit c5, od jakiegoś czasu mam problem z zawieszeniem,
    pierw podniusł sę cały, po paru dniach opuścił się przód pojazdu, tył pozostał maksymalnie w górze po kolejnych paru dniach opuścił się całkiem, wymieniłem pompę z czujnikami co zprawiło że przez wypuszczenie płynu z układu auto opadło jeszcze niżej co z powodowało że nie idzie nim jechać bo nie posiada żadnej amortyzacji,
    wyczytałem gdzieś że auto trzeba odpowietrzyć stwarzając ciśnienie w zbiorniku płynu, niestety to też nie pomogło

czy ktoś ma może jakiś pomysł jak rozwiązać problem z tym autkiem, bo szczerze mam chęć je spalić.
  • REKLAMA
  • #2 7638200
    sebasenior
    Poziom 10  
    Kolego ja też mam ten problem mógłbyś napisać jak stworzyć ciśnienie w zbiorniku?
  • REKLAMA
  • #3 7640300
    vivanko
    Poziom 2  
    mały kompresor butelka po wodzie 5 litrowej i taśma papierowa

a z tym trupem poradziłem sobie na tyle że go sprzedałem,
    wymieniłem nawet pompę i nic nie pomogło
    podobno spalił się sterownik bsi czy coś takiego i naprawa bardzo droga
    ale wiem jedno..... nigdy więcej żabojada.............

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 7640747
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1659
    Kolego! Jest rozwiązanie. Kup sobie po prostu nowy samochód w którym nic nie trzeba naprawiać. Czytając twój post mam wrażenie, że tobie po prostu nie odpowiada współczesny samochód. Bo każdy z nich ma już zaawansowane technologie z którymi sobie nie poradzisz. Podobne problemy spotkają cię przy każdym innym. Nawet tak bardzo krytykowany za prostotę samochód firmy TATA posiada już sporo elektroniki. Jeśli nabędziesz współczesnego VW to też będziesz zaskoczony. Więc daj sobie spokój z takimi opiniami.
  • #5 7650411
    vivanko
    Poziom 2  
    no i po co zaczynasz głupie gadki, to jest moja opinia na temat tego paskudnego auta, to jeśli c 5 ma dużo elektroniki dla ciebie to czym ty wcześniej jeździłeś?....chyba maluchem.... P.S. chyba zbyt dużo czasu spędzasz przed komputerem.... ręka cię nie boli !!!!
REKLAMA