Witam co sądzicie o tym subie ? Lanzar MAX 12'' 500 watt RMS/1000 max.
warto kupić ?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
warto kupić ?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampawel774 napisał:słuchajcie chodzi o trzęsienie budą słucham hip hopu a więc chodzi mi o konkretnie pier.dolniecie basem. a tak pozatym poczytałem troche o tym głośniku i wyczytałe, że gdzie niegdzie piszą ze ten głośnik wcale niema 500 watt rms'u tylko coś koło 275 rms to prawda ? i teraz tak ja mam zamiar kupić do niego wzmacniacz Carpoower'a 1502 500 watt rms w mostku, tylko że jak naprawde ten głośnik niema 500 rms'u to po co mi taki silny wzmacniacz, nie zaszkodzi mu to ? jak ma zaszkodzić to ja wolę kupic Carpowera 602 225 watt rms'u i osiągnę ten sam efekt muzyczny nie prawda ? proszę o rady bo sam nie wiem co o tym myśleć
Dodano po 3 [minuty]:
proszę moderatora o nie usuwanie tego tematu ponieważ może uda się użytkownikom rozstrzygnąć ile naprawde ma mocy ten głośnik i czy musimy mu zapodać 500 watt rmsu wzmacniaczem zeby zagrał tak jak powinien zagrać...czy wystarczy 225 wat
cuba1313 napisał:Nie polecam ci takiego zestawu. Ten wzmacniacz o którym piszesz jest zdecydowanie za słaby. JBL nie przekłamuje raczej mocy rms, miałem model 1222. Jeżeli masz kupić jakiś Magnat, czy Blaupunkt to lepiej dołóż i weź jak pisałem Carpower 1502. Kupisz używkę za 300 zł. A co do Magnata o którym piszesz to gdy mu podkręcisz przy tym JBL głośniej będą występować spore zniekształcenia, nie będzie miał kontroli na tym subem. Nie uzyskasz mocy głośnika jakiej się spodziewasz
pawel774 napisał:nie wiem czy z sensem czy nie ale ja wszystko zrozumiałemdzięki wielkie
a jeszcze zapytam o taką rzecz, jeśli dajmy mam głośnik 200 watt rms i podłącze do niego wzmacniacz 100 watt rms( czyli około 80 watt bo reszta zniekształcenia) to on "wzmacnia" dzwięk tego głośnika na tyle ile daje rade czy nie wzmacnia nic ? dam prosty przykład z allegro, zastanawiałem się nad kupnem skrzyni jbl ze wzmacniaczem magnata i tak skrzynka jbl ma moc rms 250 a wzmacniacz w mostku ma 150 watt rms to on wyciąga całą moc z tej skrzynki ?