logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinFast 2000 Expert - pilot nie reaguje prawidłowo na przyciski numeryczne

habrozaurus 22 Lis 2009 15:58 1707 5
REKLAMA
  • #1 7294429
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Witam.
    Mam pytane odnośnie tego pilota. Używam go około 6 miesięcy i nie było żadnych problemów. Wczoraj jednak kiedy chciałem włączyć tv z pilota nie zadziałał. Myślałem w pierwszej chwili, ze baterie siały, ale to nie tutaj problem.
    Tłumacze poniższe zdjęcie:
    niebieska kreska - działa prawidłowo zmienianie kanałów, volue +/-
    zielona kreska - wyłączenie programu (co wcześniej było na przycisku power).
    No i to na tyle, na klawiszach numerycznych pojawia się tylko volume +/ -, nie przeskakuje na wskazane programy.
    Przeinstalowałem program, ale usterka pozostała, więc wychodzi na to, ze pilot uszkodzony ?

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7295507
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Rozbierałeś go ? Rozbierz i wyczyść w środku, przemyj pola kontaktowe.
  • REKLAMA
  • #3 7295623
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Przemyte isopropanolem, przelutowane, problem pozostał.
  • REKLAMA
  • #4 7295698
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Sprawdź działanie zwierając pola stykowe np. spinaczem, bez obudowy. W pilocie jest rezonator ?
  • REKLAMA
  • #5 7324298
    ikar_22
    Poziom 10  
    Też mam ten tuner, Problemu szukaj w sterownikach (w ustawieniach karty które czasem są w pasku systemowym ) tam sprawdź czy masz zaznaczoną opcję MCE Remote jeśli tak to odznacz jeśli nie pomoże to reinstal oprogramowania od karty, załączam screen gdzie szukać tego ustawienia (przynajmniej u mnie)
  • #6 13472541
    profin
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    ja miałem podobny problem, który sam i to w prosty sposób rozwiązałem. Od pewnego czasu nie działał mi na pilocie tylko jeden klawisz, ale najważniejszy - power. Wszystkie inne działały bez zarzutu, ale TV nie chciał się wyłączać. Wymiana baterii, oraz czyszczenie pilota nic nie dało. Ratunkiem dla niego było wycięte kółeczko z pazłotka po czekoladzie, które kropelką przykleiłem do gumki klawisza. Pazłotko zaczęło zwierać pola kontaktowe i pilot teraz działa bez zarzutu.
REKLAMA