logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LCD 26 cali do sypialni z sygnałem kablowym

makow11 23 Lis 2009 19:00 2718 7
REKLAMA
  • #1 7299436
    makow11
    Poziom 10  
    Witam
    Potrzebuję telewizor do sypialni.Jedynej rzeczy jakiej jestem pewien to 26 cali.
    Jak na razie sygnał z kablówki,ale nie wiem jak będzie w przyszłości.
    Proszę o jakieś propozycje.
  • REKLAMA
  • #2 7301060
    kiczi
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    jeżeli maszkupić kup samsung z serii 7000 miałem mozliwosć go testować jest takie rozwiazania że napewno będziesz zadowolony stosunekkontrastu jest niepodawany bo jest nieskończony no i mniejszy pobór pradu. w klaiforni juz zakazano sprzedaży energochlonnych tv. w tej chwili niewidzę lepszych rozwiazań od tej serii a mogłem porównać w australii różnego rodzaju nowinki.pozdrawiam. niepolecam naromiast telewizorów jak innych sprzętów w sypialni. oczywiście ze względów zdrowotnych. do my budowane obecnie maja wyłączniki które odcinają zsilanie na noc do pomieszczen wypoczynku
  • REKLAMA
  • #3 7302238
    adic21
    Poziom 10  
    Witam

Mam podobny problem i też zdecydowałem się na Samsunga. Niestety w rozmiarze 26 cali wybór kończy sie na seriach 3 i 4, podczas gdy np mniejsze 22 calowki są również w wyższych seriach. Teraz mam zagwozdkę - nie wiem co wybrać, a zależy mi żeby np tv miał wejście usb.
  • REKLAMA
  • #4 7311253
    makow11
    Poziom 10  
    Właśnie,26''cali robione jest w niższych modelach.Do mojego telewizorka nie muszę mieć wodotrysków,ale mpge4 było by miło.Jak oceniane są modele serii 3 i 4?
  • REKLAMA
  • #5 7312405
    adic21
    Poziom 10  
    Zastanawiam się jeszcze na tym modelem: Sony KDL-26S5550. Jak dla mnie ma jeden minus - brak Full HD, ale większość 26" nie ma tej opcji.
  • #6 7312701
    niebieskiblue
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    osobiście polecam spojrzeć na sharp-a lc-26d44e
    to także model HD Ready i bez mpeg-4, ja jednak jestem z niego bardzo zadowolony
    zwłaszcza, że bardzo dobrze sprawdza się przy sygnale z kablówki
  • #7 7313481
    adic21
    Poziom 10  
    Z tego co czytałem mpeg-4 będzie niezbędny, żeby w Polsce odbierać naziemną telewizję cyfrową, która ma za kilka lat zastąpić analogową. W przypadku telewizora pozbawionego mpeg-4 będzie trzeba dokupić dodatkowy dekoder - dlatego wolę już teraz mieć telewizor z mpeg-4.
  • #8 7313566
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru telewizora LCD o przekątnej 26 cali do sypialni, z sygnałem kablowym. Wskazują na ograniczony wybór modeli w tym rozmiarze, głównie z serii 3 i 4 marki Samsung. Zwracają uwagę na potrzebę posiadania funkcji MPEG-4, która będzie niezbędna do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej w Polsce. Wśród rekomendowanych modeli znajdują się Samsung z serii 7000, Sony KDL-26S5550 oraz Sharp LC-26D44E, z uwagą, że większość telewizorów 26-calowych nie obsługuje Full HD. Użytkownicy podkreślają również znaczenie energooszczędności i zdrowotnych aspektów posiadania telewizora w sypialni.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA