logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego laptopy MSI są tak tanie? I co kupić do 2,5 k ?

grzybek141 24 Lis 2009 22:53 3860 14
REKLAMA
  • #1 7305114
    grzybek141
    Poziom 12  
    Witam.

Od jakiegoś czasu przeglądam Allegro w poszukiwaniu laptopa. I tak wnioskuje na 3 firmy zwrócę uwagę, HP (ma moja siostra) uważam ze bardzo dobre laptopy tylko ze drogie, jeżeli sie chce coś mieć lepszego;/ LENOVO tutaj są chyba dobre ceny bo za 3400 można już mieć "lapka kosmos" moim zdaniem. I 3 firma MSI dziś mnie zaskoczyło to trochę bo zerknijcie na tą aukcje numer 825279489 jakie ma parametry no poza RAMem w DDR2 to procesor mga i grafika chyba też, a cena 2500 ?! Nie wydaje sie to trochę dziwne? Jeszcze zważywszy na to ze na tej aukcji nikt nie kupił tego laptopa. Moje pytanie jest takie jak w temacie.. o co z tym chodzi, czemu taka cena ? Są wadliwe jakoś sypią się zaraz? Jeżeli ktoś wie coś niech się udzieli , bo szukam laptopa, cena nie jest jakoś określona wiem na pewno ze za 3,5tyś. nie kupie laptopa, bo za dużo, ale te msi naprawdę parametry maja dobre i się można zastanowić nad tym MSI.

Pozdrawiam.

grzybek141
  • REKLAMA
  • #2 7305235
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 515
    Moim zdaniem troche drogo te MSI stało grafa troche słaba to dolna półka. Procesor w miarę do reszty sie nie wypowiem. Ale nie dał bym za niego tyle pół roku temu dałem za asusa 2700zł lepszego o niebo.
  • #3 7305334
    grzybek141
    Poziom 12  
    jaki ten asus? I jak sie sprawuje? I jak z obudową ? moj kolega ma lenovo 2 miechy i jak pisze na klawiaturze to obudowa w miejscu kładzenia rąk mu nie wiem odczepiała sie i trzeszczy za kazdym przycisnieciem jej wiem ze szczegół ale troche lipa, moja siostra ma hp 530 juz 2 lata i obudowa wygląda jak 2 lata temu i nic nie trzeszczy..

Dodano po 2 [minuty]:

i jakie grafiki to nie dolna półka w lapkach?
  • #4 7305354
    Wicked
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Oczywiście, że drogo, bo za tę cenę masz lenovo y550, fakt MSI ma może lepszy procesor, ale dla reszty bym wziął lenovo. A sam mam 2 laptopy MSI.
  • REKLAMA
  • #5 7305364
    grzybek141
    Poziom 12  
    To ja juz nie wiem :/ mam na lapka ok 2,5 k co warto kupić w tej cenie ? skoro ten msi wydawało mi sie ze jest dobry to wychodzi ze kicha i ze drogo;/
  • #6 7305808
    Wicked
    Poziom 18  
    Zależy co od lapka potrzebujesz. Jeśli mocny procesor do obliczeń, to jak najbardziej. Za to nie ma wyjścia HDMI. Ja bym nie kupił, właśnie ze względu na brak HDMI i lepszą grafikę w lenovo (chodzi o gry). Teraz rynek laptopów zmienia się dosyć szybko. Ja kupowałem laptopa na przełołomie maja i czerwca i od tego czasu już 2 wyszły 2 wersje mojego procka.
    trochę się zagalopowąłem w tym pierwszym poście gdzie napisałem "oczywiście że drogo". To zależy od potrzeb. Napisz, do czego go będziesz wykorzystywał to użytkownicy forum na pewno ci pomogą.
  • REKLAMA
  • #7 7325097
    grzybek141
    Poziom 12  
    Kurde troche zaniedbałem temat... jestem studnetem AiR na PŁ , lapek potrzebny do... no włsanie:D trudno to okreslić , ogolnie to nie gram w gry ale fajnie by było jak by smigały jakies fajniejsze na nim Cod2 ,cs ,pes. Lapek nie musi byc z bajerami , ciekawi mnie to czy jest jakas firma co produkuje mocne lapki ale np bez kamery jakis czytnmików lini papilarnych itd.
    W sumie to moze mi ktoś wyjaśnić po co jest hdmi? zeby podłączyć tv z hd do tego?

W sumie jak olgadam te lapki to chyba tylko lenovo spełnia choc troche te wymagania moje. A moze ktoś napisać cos ografikach ktore są w miare do gier a ktore to shit? Radeony HD to dziadostwo w lapkach ? a jak gf 130m? lub 105m?
  • #8 7325172
    jarewa
    Poziom 35  
    No nie wiem czy HD to klapa. Ja mam HD i przebija twoją 105. Wszytko żalezy jaką półke kupisz. Są tansze wersje jak i drosze.

A wogóle to zobacz sobie tu -Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #9 7325229
    grzybek141
    Poziom 12  
    spokojnie zapytałem sie czy hd to klapa:p no napewno jaką wersje sie kupi.
  • #10 7326414
    Wicked
    Poziom 18  
    Co do chipow do gier to mas ztak ( z tyc w okolicach 3000k)
    radeon 4670 > radek4650 > gf240gt >= gf130mgt
    Jak chcesz lenovo to bierz y550, a jak nie to bierz samsunga r55 który jest w promocji za 2499. Jak masz większy budżet to msi ex625.
  • #11 7328003
    grzybek141
    Poziom 12  
    no i chyba ten samsung wygrywa :P bo za 2,5k nic o lepszych parametrach sie nie kupi.
  • #12 7328963
    jarewa
    Poziom 35  
    Czy dobrze kojarze ten samsung ma GF7400?
  • #13 7329103
    grzybek141
    Poziom 12  
    tzn.

mi chodzi o tego samsunga
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

i on ma hd4650 :D

Dodano po 1 [minuty]:

zarąbiscie mi sie podobają hp pavilony ale sa odradzane wszedzie ;/ bo ze serwis i cos tam cos tam a moja siostra ma hp i 2 lata nic mu nie dolegało i moim zdaniem dobra firma :P ale szkoda ze w pavilonie jest t6400 :|

Dodano po 6 [minuty]:

i włsnie czytam o serwisie samsunga ze jest do bani :| a sie nakreciłem juz na niego, chyba warto miec dobry serwis zwłaszcza ze to samsung prawda? :D
  • #14 7329180
    jarewa
    Poziom 35  
    Osobiscie HP mijam szerokim łukiem. Może i siostra nie ma problemów bo nie gra mocno. Zadania raczej biurowe i internej dla niej. A dla ciebie lenovo
  • #15 7329190
    grzybek141
    Poziom 12  
    a lenovo jest cos porównywalnego z tym samsungiem ? bo jednak parametry ma naprawdę dobre.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje laptopa w cenie do 2500 zł, zwracając uwagę na marki HP, Lenovo i MSI. Zauważa, że laptopy MSI są tańsze, co budzi jego wątpliwości co do ich jakości. Inni uczestnicy dyskusji podkreślają, że MSI może mieć słabszą grafikę, a Lenovo Y550 oferuje lepsze parametry w tej samej cenie. Użytkownik zastanawia się nad wymaganiami, jakie ma wobec laptopa, wskazując na potrzebę do gier, ale niekoniecznie na wysokim poziomie. Pojawiają się sugestie dotyczące modeli, takich jak Samsung R55 oraz Lenovo Y550, które mogą lepiej spełniać jego oczekiwania. W dyskusji poruszane są również kwestie dotyczące serwisu i trwałości laptopów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA