logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Navibe GB 735 - brak połączenia Bluetooth, niebieska dioda nie świeci

wormek 25 Lis 2009 19:49 2607 7
REKLAMA
  • #1 7308332
    wormek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    W Gb735 pojawił mi się taki problem że nie mruga niebieska dioda odpowiadają za połączenie Bt z drugim urządzeniem i tym samym odbiornik nie jest nawet wykrywany przez drugie urządzenie

Czy ktoś z forumowiczów już się spotkał z takim problem i w jakiś sposób go rozwiązał?
    Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie
  • REKLAMA
  • #2 7309928
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 931
    Jak nie mruga to znaczy że się nie włącza - powodów się szuka z miernikiem w łapkach.
  • REKLAMA
  • #3 7399750
    seb_ix
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Mam ten sam problem, zostawiłem w samochodzie zał. moduł a następnego dnia niebieska dioda przestała świecić, co się mogło stać, bez skutecznie szukam jakiego kolwiek serwisu i nic. Pomocy
  • REKLAMA
  • #4 7423661
    Sanch0
    Poziom 11  
    Mam ten sam problem, nagle przestał działać bluetooth. Przelutowałem moduł bluetooth ponieważ miał podejrzane luty ale niestety to nic nie pomogło. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
  • #5 7583360
    Dareksl
    Poziom 2  
    U mnie natomiast czasami dioda miga i nie może nawiązać połącznia z telefonem. Zawsze pomaga ponowne uruchomienie programu do nawigacji w telefonie. Zaczyna świecić stałym swiatłem i jest połącznie. No, ale u mnie przynajmniej miga.
  • REKLAMA
  • #6 10257729
    gadziuWLKP
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    mam podobny problem, navibe gb 735 służył mi bezproblemowo od 5 lat, niestety podczas całkowitego rozładowania (zapomniałem o nim) i po ponownym naładowaniu nie widzi już Bluetooth, dioda BT nie mruga. Podejrzewam, że wysypał się soft, czy ktoś może flashował juz ten model? Nie znalazłem w necie pomocy na ten temat...
    jeżeli ktos spotkał się z problemem to może podzieli się wiedzą, ze względu na wartość używanego urządzenia chyba nie warto niczego więcej w tym temacie robić...
  • #7 10257753
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 931
    Zacznij od zrobienia HardReset'u
  • #8 10257781
    gadziuWLKP
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    ale jak? w tym urzadzeniu jest tylko wlacznik on off, wyjecie baterii na noc nie pomaga Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość. jever 23

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z modułem Navibe GB 735, który przestał łączyć się przez Bluetooth, a niebieska dioda nie świeci. Wiele osób zauważyło, że po całkowitym rozładowaniu urządzenia lub po dłuższym czasie nieużywania, Bluetooth przestał działać. Niektórzy sugerują sprawdzenie lutów w module, a inni podejrzewają uszkodzenie oprogramowania. Wskazówki obejmują wykonanie tzw. Hard Resetu, jednak niektórzy użytkownicy nie wiedzą, jak to zrobić, ponieważ urządzenie ma tylko przycisk włączania. W przypadku sporadycznego migania diody, ponowne uruchomienie aplikacji na telefonie może pomóc w nawiązaniu połączenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA