logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć fiszbiny z bębna pralki Samsung? Czy mogą uszkodzić urządzenie?

MadziulkaK 29 Lis 2009 20:32 7859 6
REKLAMA
  • #1 7325068
    MadziulkaK
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witajcie,
    Potrzebuje pomocy. Robiłam dzis pranie i wcięło mi 2 fiszbiny od biustonosza do pod bęben:cry::cry: próbowaliśmy z chłopakiem odkręcić odpływ ale nie było ich tam . Jak zaglądamy przez dziurki w bębnie do pralki to widac obydwie, leża i tak jakby sa zaklinowane przez jakaś gumę :cry: czy da sie je wydostać?? czy lepiej je zostawić tam i nie kombinować?? Boją sie tylko o pralke bo ma dopiero rok a nie mam zamiaru następnej kupować.

Pomóżcie proszę.
    Słyszałam też że jak sie nie ruszaja w pralce to mogą zostac i nie bedą szkodzić a może i z czasem proszek e zeżre w co jakoś nie wierze....

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7325143
    soltu
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam
    Można wyjąć je grzałką.
    Ale pamiętaj że sprzęt na gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 7325192
    MadziulkaK
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    No właśnie sprzęt na gwarancji. a jak myślisz jak zostawię te druty to zaszkodzę pralce ??
  • #4 7325284
    soltu
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Przyczyny zostawienia fiszbiny:
    -hałas
    -tarcia
    -dziurawy wąż
    -zablokowanie kawałkami pompy.
    Ale również dobrze spokojnie przeleżeć mogą do pierwszej wizyty serwisu.
    Moim zdaniem się powinno wyjąć. Decyzja należy do Ciebie kto to zrobi.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7328165
    inż81
    Poziom 16  
    Ocena: 85
    Lepiej zdejmij wąż pod spodem zbiornika i tamtędy dojdziesz. To najbezpieczniejsze rozwiązanie i najprostsze.
  • #6 8072435
    tomolot
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    czy ktoś łopatologicznie może wytłumaczyć jak samemu wyjąć śmieci z bębna? wpadł mi tam kawałek paska od spodni i strasznie hałasuje .. ma wielkość około 5 cm .Sam się dziwię ,że taki duży element tam wszedł ... nie wiem jak to wyjąć ...
  • REKLAMA
  • #7 8079463
    valler
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Druciki od stanika dośc łateo się wyjmuje przez dziurki w bębnie. Potrzebny będzie kawałek drutu (np. szydełko), latarka i szczypce.

TRZEBA WYŁĄCZYĆ WTYCZKĘ Z GNIAZDKA.

Wkładamu głowę do bębna i zapalamy latarkę, odnajdujemy drut od stanika i podważamy do szydełkiem i lekko podnosimy i próbujemy nacelować na dziurke w bebnie. należy lekoo pokręcić bębnej. Jak już jest w dziurce to łapiemy szczypcami i wyciągamy.

Wymaga to trochę cierpliwości, ale działa. Mi udeje się wyciągnąc w 80-90% przypadków

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z fiszbinami od biustonosza, które utknęły pod bębnem pralki Samsung. W odpowiedziach zasugerowano kilka metod ich usunięcia, w tym użycie grzałki, demontaż węża odpływowego oraz wykorzystanie narzędzi takich jak szydełko i szczypce do wyciągnięcia fiszbin przez otwory w bębnie. Użytkownicy ostrzegali przed potencjalnymi problemami, takimi jak hałas, tarcie, czy zablokowanie pompy, jeśli fiszbiny zostaną w pralce. Wskazano również, że pozostawienie ich może nie zaszkodzić urządzeniu, ale zalecano ostrożność, zwłaszcza w przypadku sprzętu na gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA