logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać poprawnie kod do radia BLAUPUNKT Bremen SQR49?

szymon210 03 Lip 2004 10:49 3065 12
REKLAMA
  • #1 723991
    szymon210
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    witam
    kupiłem radio na allegro i niby miał być podany kod ale go wpisuje i nic. podany kod miałem 2852 ale gdy go wpisuje musze godzine czekac zeby znow wpiac..moze zatwierdzam zlym guzikiem?PO9898A0618563 CZY POMOE MI KTOS? moze mam zly kod podanyi mecze sie na darmo...dzieki
  • REKLAMA
  • #2 723992
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 724099
    SatCom
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Witam
    Ten kod jest napewno nieprawidłowy, więc albo wizyta w serwisie radi code albo próba samodzielnego rozkodowania odbiornika.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 724501
    szymon210
    Poziom 21  
    niebardzo wiem coto znaczy szyte radio....
    mysle ze jestem nie pierwsza osoba zrobioną tak na allegro..a jesli niechcesz mi pomoc to zachowaj sobie te uwagi..
  • #5 724539
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 725169
    SANDRA
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    1.W opisie z Allegro nie ma nic co wskazywałoby na to że niby kod miałby być podany więc jest to Twój własny wymysł.
    2.Za słaby jesteś na to radio a jedyny efekt Twoich prób to będzie uwalenie radia (porządnego radia), więc lepiej daj to gdzieś do kogoś kto wie co robi.
    3.Nie ubliżaj ludziom od niedowiarków itp bo jak ktoś tak jak Ty opisuje problem to co się dziwisz odpowiedziom.

Apropos kalkulator Ci nie wyliczył kodu? Dziwne :D

4.A jak już koniecznie chcesz sam zrobić to radio to wszystko znajdziesz przy pomocy funkcji szukaj

Jarek

P.S. Szkoda radia och szkoda. Oddam Ci za radio przesyłkę i coś na górkę i odkupię. Lepiej teraz niż jak już będzie martwe. Poza tym zapukaj do Djlj24 on się pewnie zaiteresuje tym PO i pomoże Ci rozwiązać problem.
  • #8 725265
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    ale musisz poczekac bo djlj24 jest na urlopie i nie predko wróci :wink:
  • REKLAMA
  • #9 725282
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 725352
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Już to robił a wydaje mi się że Picia nieco niepotrzebie rozgrzbywałeś ten temat. Tylko że nie każdy może zarozumieć to co sam miałes że nie każde radio Blaupunkta da się policzyć z kalkulatora. Chyba przekonałeś się o tym sam na SQR39 i powinieneś teraz im to wyjaśnić !

SławeK
  • #11 725381
    szymon210
    Poziom 21  
    Myśle że "niedowiarki" nie jest okerśleniem ubliżającym...przykro mi że to tak odebrałaś..a kod był napisany na radiu nie sugerowałem się nim ale gdy go obliczyłem kalkulatorem to wyszedł mi taki sam, wprowadziło mnie to w błąd. Jedyny Sławek potrafił mi to powiedzieć bez zbędnych komentaży że kodu nieda sie obliczyć. Dzieki sławek!
  • #13 727419
    szymon210
    Poziom 21  
    no prosze a jednak udało się rozkodować!! hehe a jednak polak potrafi :D

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wpisania poprawnego kodu do radia samochodowego Blaupunkt Bremen SQR49 zakupionego na Allegro. Podany kod 2852 nie działa, a po jego wpisaniu radio blokuje się na godzinę. Dyskusja wskazuje, że kod może być nieprawidłowy lub radio może być "szyte" (zmanipulowane), co uniemożliwia standardowe odblokowanie. Zalecane jest skorzystanie z serwisu Radiocode lub specjalistycznej pomocy, gdyż nie wszystkie kody Blaupunkt można obliczyć kalkulatorem. Użytkownik potwierdził, że kod wpisany samodzielnie zgodny z kalkulatorem nie działał, co potwierdza trudność w rozkodowaniu tego modelu. W końcu autor informuje, że udało się rozkodować radio, co świadczy o możliwości rozwiązania problemu, choć wymaga to specjalistycznej wiedzy i narzędzi. Wskazano również na ryzyko uszkodzenia radia przy nieumiejętnych próbach wpisywania kodu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA