logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford RDS 5000 lock13 – czy możliwe odblokowanie radia w Łodzi lub okolicy?

kuuczoo 04 Gru 2009 11:35 3649 7
REKLAMA
  • #1 7343471
    kuuczoo
    Poziom 26  
    Ocena: 86
    Witam
    Posiadam radio z Forda RDS 5000 (kaseciak). Radio jeździło w firmowym samochodzie, niestety "majstry" z firmy którzy chcieli naprawić coś w samochodzie odcięli napięcie od radia a potem wpisywali kody na chybił-trafił i zablokowali radio. Na wyświetlaczu tylko "lock13". Poczytałem w sieci i wszyscy mówią że sprawa jest ciężka i jeśli już to pomóc może tylko "specjalista" - i tu moje pytanie. Czy znajdzie się w Łodzi lub niedalekiej okolicy ktoś kto będzie potrafił odblokować takie radio i czy to w ogóle jeszcze jest możliwe (słyszałem i takie opinie że z radiem koniec). Radyjko ładnie grało więc szkoda je wyrzucać.
    Do zagorzałych legalistów : radio jest własnością firmy w której pracuję i pochodzi z legalnego źródła.
  • REKLAMA
  • #2 7343699
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 275
    Daj sobie spokój z radyjkiem. To jest jego koniec.

Dodano po 15 [minuty]:

Przytrzymaj dłużej na napięciu, jeśli się nie odblokuje......
  • REKLAMA
  • #3 7343931
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Serwis bez problemu poradzi sobie z odblokowaniem tego radia. Sam, bez odpowiednich narzędzi nie zrobisz nic, może być włączone nawet na rok i dalej będzie LOCKED 13.
  • REKLAMA
  • #4 7343961
    kuuczoo
    Poziom 26  
    Ocena: 86
    Ok, serwis da radę. Ale czy ktoś wie gdzie w Łodzi znajdę taki serwis?
  • #5 7344266
    fajny5
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Witam.Miałem takie radio i też był Lock 13. Serwis się podjął reanimacji i bez powodzenia. 30 zeta poszło....
    Moja rada- odpuść.
  • #6 7344304
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Jest to tak jak napisał kolega djlj24 do zrobienia. Choć kosztuje parę zł. Pytaj w dobrych serwisach.
  • REKLAMA
  • #7 7344346
    roman08
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Witam. Dla mnie zrobili, ale po miesiącu szlak radyjko trafił. Serwisant odpowiedział że się już nie podejmie, ale połowę forsy oddał. Pozdrawiam.
  • #8 7347098
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Dlatego warto nosić do dobrego serwisu a nie byle dłubacza, który niby zrobi za grosze ale potem zwykle uwali i już nikt nie ma z tego pożytku. Dla dobrego serwisu jest to rutynowa operacja i nic złego z radiem w takim stanie nie powinno się stać (chyba, że wcześniej w nim nasi byli i ryli).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio Ford RDS 5000, które zostało zablokowane z powodu nieprawidłowego wprowadzania kodów, co skutkuje komunikatem "lock13" na wyświetlaczu. W dyskusji pojawiają się różne opinie na temat możliwości odblokowania radia. Niektórzy sugerują, że serwis może poradzić sobie z problemem, jednak inni dzielą się doświadczeniami, w których próby odblokowania kończyły się niepowodzeniem. Wskazówki dotyczące poszukiwania odpowiedniego serwisu w Łodzi są również poruszane, z naciskiem na wybór doświadczonych specjalistów, aby uniknąć dalszych uszkodzeń radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA