logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego dolna część grzejnika z automatycznym odpowietrznikiem jest zimna?

redaktor300 06 Gru 2009 21:59 1824 4
REKLAMA
  • #1 7354813
    redaktor300
    Poziom 2  
    Mam problem w mieszkaniu sa grzejniki z odpowietrznikami automatycznymi i grzeja tylko w górnej części tak do polowy :|

grzejniki w ktorych jest mozliwosc recznego odpowietrzania zostaly odpowietrzone tzn. odkrecilem zawor do czasu kiedy polecial trumien wody ale nadal grzeja tylko do polowy od gory a dol zimny

Prosze o pomoc nie znam sie na tym kompletnie wynająłem mieszkanie chlodno w mieszkaniu jest a ja nie moge sobie z tym poradzic :|

Dziekuje za wszelkie rady :D
  • REKLAMA
  • #2 7354838
    12gucio
    Poziom 20  
    Ocena: 176
    Witam!
    Za mały przepływ przez grzejniki,za niska temperatura na kotle,
  • REKLAMA
  • #3 7354871
    chrapa
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Takie działanie to skutek zbyt małej ilości ciepłej wody przepływającej przez grzejniki. Aby to rozwiązać należy zwiększyć przepływ. Możliwości jest kilka. Najprościej zwiększyć obroty pompy, poprosić administrację o to lub przykręcić zawory na grzejnikach, gdzie nie jest potrzebne pełne grzanie.
  • REKLAMA
  • #4 7354946
    redaktor300
    Poziom 2  
    Mieszkanie jest 2-poziomowe na ostatnim piętrze 4-pietrowego budynku. Na obu poziomach jest podobna sytuacja. jedynie grzejnik łazienkowy (typ rurkowy) jest goracy w calości.
  • #5 7355064
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA