logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku 80GB z systemem XP po podłączeniu do nowego PC?

Maksibord 25 Gru 2009 16:50 3140 3
REKLAMA
  • #1 7434412
    Maksibord
    Poziom 9  
    Sprawa wygląda tak:

Jakiś czas temu, zepsuła mi się karta graficzna w kompie. Nie dawno dostałem nowy komputer z dwoma dyskami twardymi jeden 40GB, drugi 60GB. Chodzi o to, żeby dysk ze starego komputera (80GB) podłączyć do nowego kompa, ponieważ są na nim bardzo ważne dla mnie dokumenty. Oczywiście na starym dysku są też pliki systemowe XP. Jak podłączam stary dysk mam info "boot failure" Generalnie chodzi o to żeby odzyskać tylko dane z starego dysku.

Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 7434428
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    Podpiąć ten stary jak "non system", zbootować z systemowego nowego dysku i sprawdzić czy nie trzeba będzie jeszcze przejąć uprawnień do katalogów na tym ze starego komputera.
    Teoretycznie można ustawić stary jako systemowy, zrobić nakładkę - instalację naprawczą - i używać go jako systemowego. W praktyce taka operacja spowoduje spadek wydajności z uwagi na nadmiarowe dane (nie tylko w rejestrze).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 7434474
    Maksibord
    Poziom 9  
    Opisałbyś mi to wszystko po kolei co i jak, z tej dziedziny jestem zielony :|
  • #4 7434593
    malroy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    zrób tak aby uruchomić system z nowego dysku. Wyłącz kompa i podepnij stary dysk tam gdzie masz napęd optyczny. Włącz kompa i zobacz w windowsie czy widzisz dysk, partycje, pokopiuj dane. Dużo roboty nie jest.
REKLAMA