logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada TP 128kb/s - wolne działanie i problemy z połączeniami Kazaa, DC++

JacekWo 10 Lip 2004 19:39 2591 8
REKLAMA
  • #1 735904
    JacekWo
    Poziom 11  
    Witam to mój pierwszy post tutaj. Jest spowodowany tym, że mam od wczoraj Neostradę TP 128kb/s i mam mały prblem z nią. Chodzi o to, że wydaje mi sie że coś jest nie tak i nie chodzi tak jak potrzeba. Po pierwsze chodzi bardzo wolno a mianowicie średnio około 6,4 kb/s czy to normalne??Nie za bardzo jestem dobry w sprawach internetowych dlatego czekam na szybką odpoweidź albo nawet zgłoszenie się do mnie na GG numer to:1193942 albo proszę tutaj zostawić swój numer GG to ja się zgłosze. Drugi problem jest taki i dla mnie ważny że nie mogę się połączyć z kazaa`ą i DC++ przez ta neostradę tp:(łączy się cąły czas ale nie może sie połączyć. I trzeci prblem mam taki że instalując Javęscript do rozmów np. na czaterii po zrestartowaniu komputera dalej jest tak jakbym nie zainstalował tego:( naprawde jest to irytuące dla mnie bo nie mogę nawet z tego zrwezygnowac bo musiałbym zapłacić spora karę. Jestem w kropce prosze o pomoc bo jak tak czytałem posty na temat neostrady to nikt nie miał takich problemów więc licze na to że cos da się z tym zrobić. Na koniec napisze że czasami strony otwierają mi się strasznie wolno co mnie niesamowicie denerwuje. Nic jeszcze nie ściągnąłem więc nie jest to spowodowane przekroczeniem limitu 5 GB.Czekam na jakąś odpowiedź w mojej sprawie prosze o rzetelną odpowiedź . Z góry dziękuję...
  • REKLAMA
  • #2 735929
    Henrykes
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Podaję ci dwie stronki mierzące twoją prędkość,www.numion.com i www.dsl.cz
  • REKLAMA
  • #4 735985
    GD
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    a ja zadam pytanie.... 6 KB czy Kb (bit czy bajt)?? Ona ma 128 Kb - policzmy ile to KB.......
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 736206
    JacekWo
    Poziom 11  
    no za bardzo to mi nie pomogliście:(...prosze napiszcie coś na temat moich pytań prosze bo naprawde nie wiem co mam już robić...czekam na jakieś konkretne propozycje co powinienem zrobic - Z góry dzięki...
  • REKLAMA
  • #6 736231
    milik
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Podczas otwierania strony sprawdź w dialerze od Neo, z jaką szybkością ściąga pakiety (pod wykresem po prawej). Bo jeśli będzie około 128Kb/s a strona będzie ślamazarnie wchodziła może to oznaczać, że jakiś program korzysta z netu bez twojej wiedzy.

Masz zainstalowaną zaporę ogniową? Bo jeśli nie to polecam Sygate Personall Firewall z nim będziesz miał pełną kontrole. A w necie możesz znaleźć jak go :twisted: bardzo tanio zarejestrować :twisted:

U mnie Neo podczas ściągania plików śmiga cały czas 16KB
    Jak na razie nie miałem takich problemów
  • #7 736263
    Kakalia
    Poziom 18  
    Witam
    Twoj realny trasfer to 16kB/s gdyz 128/8=16 przy czym 1kB=8kb, zatem jezeli bedziesz chcial sciagnac plik o wielkosci 1MB=1024kB to bedziesz go scigal w czasie 64 sekund o ile strasfer bedzie wynosil te 16kB/s.

Musisz pamietac ze masz ogranicznie ktore wynosi 5GB, po przekroczeniu tego limitu transfer zotanie ograniczony do 8KB/s do konca okresu rozliczeniowego.
    Te 5GB sciagniesz w czasie rownym 87381,33s=1456,35min=24,27h jezeli twoj transfer bedzie sie utrzymywal w tych 16kB/s po tym czasie ban i transfer zostanie ograniczony do 8kB/s.
    1GB=1024MB
    5GB=5120MB=5242880kB

Co do softu rodziny p2p to nie korzystam gdyz zamula mi kompa, wole ftp. P2p powinno ci dzialac gdyz TPSA nie blokuje zadnyc portow, byc moze wina lezy po stronie twojego sfotu, zaopatrz sie w sprawdzony p2p np. od znajomych.

Co do javy w przegladarce proponuje postawienie systemu od podstaw jak rownierz najnowsza wersje Internet Explorela w wersjo 6.0 co powinno pomoc.

Jezeli chcesz wycisnac z tego neo max to zainstaluj cFOS'a podniesie ci transfer w p2p jak ronierz porponuje Download Accelerator Plus przyspiesza sciagnie plikow do max.

PAMIETAJ ZE PROGRAMOWO NIE PRZEKROCZYSZ OGRANICZENIA TRANSFERU NALOZONEGO PRZEZ TPSA (o tym decuduje kofiguracja stingera w sieci abonamenckiej SDH)

Jak korzystam z neo 640 i nie mam zadnych problemow poki co:)

POzdro for all.
  • #8 737365
    eddie76
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeżeli chodzi o wolny transfer i niemożliwość połączenia się z niektórymi stronami to Prawdopodobnie jest to wina MTU jak to rozwiązać znajdziesz na stronie
    neostrada.info
    Zaś co do javy to odinstaluj w Panelu sterowania>Dodaj usuń programy
    coś co nazywa się Java plug-in i instaluje się jednocześnie z instalacją aplikacji dostępowej neostrady, powinno wtedy byc wszystko ok
  • #9 737593
    GD
    Poziom 22  
    kakalia: oto mi chodziło :D. Dlatego zadałem takie pytanie :D:D:D:D. Dobrze, że ktoś myśli tak jak ja :)
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Neostradę TP o prędkości 128 kb/s i zgłasza problemy z wolnym działaniem internetu (około 6,4 kb/s), trudnościami w łączeniu się z programami P2P takimi jak Kazaa i DC++, oraz problem z instalacją JavaScript w przeglądarce. W dyskusji wyjaśniono, że rzeczywista prędkość transferu to około 16 kB/s (128 kb/s podzielone przez 8), co jest zgodne z parametrami łącza. Zwrócono uwagę na możliwe ograniczenia transferu po przekroczeniu limitu 5 GB, co skutkuje spowolnieniem do 8 kB/s. Sugerowano monitorowanie prędkości w dialerze Neostrady oraz sprawdzenie, czy nie działa jakiś program obciążający łącze. Zalecano instalację zapory ogniowej (np. Sygate Personal Firewall) dla kontroli ruchu sieciowego. Problemy z połączeniami P2P mogą wynikać z błędów konfiguracji oprogramowania, gdyż TPSA nie blokuje portów. W kwestii problemów z JavaScript rekomendowano odinstalowanie Java plug-in z panelu sterowania oraz ewentualną reinstalację systemu i przeglądarki Internet Explorer 6.0. Dodatkowo wskazano, że problemy z wolnym transferem i łączeniem mogą być związane z nieprawidłową wartością MTU, której korektę można znaleźć na stronie neostrada.info.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA