logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung U700 wymiana przedniego panela i problem z LCD

fuszbejns 29 Gru 2009 10:57 3244 2
REKLAMA
  • #1 7451571
    fuszbejns
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam jak wiemy przednia obudowa w tym telefonie szybko sie zdziera potem trudno to odsprzedac, postanowilem wiec zakupic na allegro nowa i dokonac samodzielnej wymiany niestety jak sie okazalo pozniej po rozebraniu ze wymagac to bedzie lutowania, czego nie wiedzialem, problem nie polega na lutowaniu a na tym ze po demontazu LCD i po zlozeniu spowrotem na ekranie pojawily sie paski podlużne ( dodam ze nie zlutowalem jeszcze stykow tylko podlaczylem baterie by sprawdzic czy wyswietla dobrze wydaje mi sie ze lut nie ma wplywu na to jak wyswietla LCD) podczas sciagania LCD wydawalo mi sie ze odkleja sie jakas folia z wysiwetlacza wiec scisnalem spowrotem i udalo mi sie potem sciagnac to w inny sposob juz bez ponownego odklejania - zastanawia mnie czy to odklejanie (nie wiem wlasnie co to matryca?) moglo mniec wpl;yw na to co wyswietla LCD czy moze jednak to wina nie zlutowanych stykow obudowy

pozdrtawiam i dziekuje

Popraw temat .FranekDolas

Dodano po 2 [godziny] 12 [minuty]:

:( nikt nie pomoze?
  • REKLAMA
  • #2 7454326
    _Glowart_
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Te taśmy nawet nie przylutowane po bokach a tylko z zaciśniętymi zatrzaskami powinny dobrze łączyć. Spróbuj jeszcze raz wypiąć taśmę i wpiąć ją jeszcze raz. Mogłeś niestety uszkodzić taśmę albo lcd przy wyjmowaniu go ze starej obudowy.
  • #3 7454734
    czwarnowski
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Moim zdaniem na 100% uszkodziłeś wyświetlacz. Na nowym powino być ok.
REKLAMA