logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane I: Wpisanie kodu do radia Philips 22dc279/62z bez wyświetlacza

alvaropereira 30 Gru 2009 22:14 7785 6
REKLAMA
  • #1 7461248
    alvaropereira
    Poziom 2  
    Na początku bardzo proszę moderatorów o nie usuwanie mojego posta, gdyż wiem, że podobne były już pisane na tym forum, ale jestem laikiem więc informacje w nich zawarte są dla mnie niewystarczające.

Mój problem wygląda następująco:
    jestem posiadaczem renault megane I phII, auto nabyłem bez radia. Niedawno kupiłem na allegro radio philips cabasse auditorium tuner list 22dc279/62z, radio podłączyłem, kabelki wszystko pasuje idealnie, radio się włącza, podświetla, ale nie wiem jak wpisać kod, gdyż nie mam wyświetlacza. Czytając forum dowiedziałem się, że potrzebny jest wyświetlacz affa2++.Czy jest on konieczny, czy bez niego można też jakoś wpisać kod i korzystać z radia? Próbowałem wpisać kod bez wyświetlacza, ale kiedy zatwierdzam słychać tylko bip i tak za każdym razem, gdy naciskam jakikolwiek przycisk, bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7464748
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Klawisz 1 wciskamy tyle razy ile wynosi pierwsza cyfra kodu po czym wciskamy raz klawisz 2. Potem klawisz 2 wciskamy tyle razy ile wynosi druga cyfra kodu, po czym raz wciskamy klawisz 3. I tak do ostatniej cyfry kodu a na końcu zatwierdzamy klawiszem 6. Tylko, że jak klepałeś wcześniej to zawiesiłeś radio i musisz odczekać karę.
  • REKLAMA
  • #3 7469175
    kotlo
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    a w tym modelu przypadkiem nie wklepuje sie go z joysticka przy kierownicy?
  • REKLAMA
  • #4 7469596
    szapet
    Poziom 22  
    Ocena: 127
    Witam kod wpisujesz z dżojstika,pokrętłem ustawiasz pierwszą cyfrę kodu do drugiej przechodzisz przyciskiem mute,i znowu pokrętłem ustawiasz drugą cyfrę i przyciskiem mute przechodzisz do trzeciej potem to samo z czwartą cyfrą, jak już masz prawidłowy kod zatwierdzasz przyciskiem mute trzymając go aż radyjko piknie puszczasz mute i gotowe.
  • REKLAMA
  • #5 7470735
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Czytajcie co napisał alvaropereira - nie ma wyświetlacza a więc i nie ma joysticka. Więc czym ma pokręcić - kierownicą?
    Zawsze zanim odpowiesz przeczytaj dokładnie co napisał pytający. A w serii TunerList kod można wprowadzać z klawiatury.
  • #6 7472954
    alvaropereira
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam.
  • #7 7473230
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 275
    Napisz kolego która opcja jest prawdziwa. Może się przydać mającym podobny problem z kodem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada Renault Megane I phII i zainstalował radio Philips Cabasse Auditorium Tuner List 22dc279/62z, jednak nie wie, jak wpisać kod bez wyświetlacza. Odpowiedzi na forum sugerują, że kod można wprowadzić za pomocą klawiatury radia, a nie joysticka, jak to bywa w innych modelach. Proces polega na wprowadzeniu cyfr kodu przy użyciu odpowiednich przycisków, a na końcu zatwierdzeniu kodu. Użytkownik został również poinformowany, że radio mogło się zablokować po wcześniejszych próbach wprowadzenia kodu, co wymaga odczekania przed kolejną próbą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA