logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po(d)łączenie Monitora, (Tunera TV), PC, i Głośników

user511 03 Sty 2010 16:18 2120 6
REKLAMA
  • #1 7478656
    user511
    Poziom 2  
    Witam.

Chciałbym kupić monitor +23" który miałby służyć również jako TV i nie wiem czy lepiej kupić monitor z tunerem TV razem, zewnętrzny tuner TV + monitor, czy może telewizor z wejściem PC, do tego chciałbym podłączyć PC, i głośniki 5.1 (logitech x540). Najlepiej jeśli można by było oglądać TV bez włączania komputera. a dzwięk TV wypływał by z głośniczków.

1. Czy takie połącznie jest w ogole możliwe?
    2. Co lepiej kupić?
    3. Ile by to mniej więcej kosztowało (Bdb PC mam, głosniki mam)?
    4. Jeśli nie da rady to jak inaczej można by to było żrobić?

Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #2 7479202
    elec
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    To zależy jakie masz wymagania... Jeśli zakupisz osobno zew. tuner TV to masz możliwość wykorzystania go w innym sprzęcie co jest dużym plusem. W takim tunerze masz wyjście dźwięku więc jako tako problem masz z głowy. Co do pomysłu kupowania tv to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co będziesz częściej używał, bowiem jednak pracując na komputerze wygodniej no i lepiej jest patrzeć jako tako na monitor niż wpatrywać się w tv i domyślać się czasem co gdzieś tam pisze ;p

Także zawsze wybór zależy od Ciebie jednak postaw sobie pytanie z czego będziesz częściej korzystał i jak jeszcze możesz wykorzystać to co kupisz ;)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 7480676
    user511
    Poziom 2  
    Czy moje głośniki 5.1 (logitech x-540) bez problemu bede mógł podłączyć do takiego tunera
    Linki zostały usunięte - zgodnie z regulaminem pkt.10.11. [dzimi]

Jeśli nie to do jakiego? :)
    Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.
  • #4 7482077
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1284
    Przeniosłem z "Inne". Proszę czytać opisy działów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 7484917
    user511
    Poziom 2  
    Od tych głośników (od sobwofera) do PC idą 3 kabelki [jack](zielony czarny i pomarańczowy). Szukałem w necie (allegro, google) czegoś w rodzaju czwórnika (3 kable do jednego) ale nic nie znalazłem. Czy istnieje taki czwórnik na jack?

Znalałem tylko trójniki (1 do 2) i myślałem zeby zrobić tak: do jednego trojnika podlączyc jeden kabel i jeszcze jeden trojnik i do tego drugiego trojnika te 2 drugie kable. Da rade?

Pozdrawiam. :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania do podłączenia monitora powyżej 23" jako telewizora, z możliwością korzystania z zewnętrznego tunera TV lub telewizora z wejściem PC. Chce również podłączyć głośniki 5.1 (Logitech X-540) i mieć możliwość oglądania TV bez włączania komputera, z dźwiękiem z głośników. Odpowiedzi sugerują, że zakup zewnętrznego tunera TV daje większą elastyczność, a głośniki można podłączyć do tunera przez wyjście słuchawkowe. Użytkownik pyta o możliwość podłączenia głośników oraz o istnienie adapterów do połączenia kabli jack.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA