logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Studiuo 1555 - wyłamany bolec we wtyczce od zasilania

Dathen 04 Sty 2010 14:46 2711 3
  • #1 7483327
    Dathen
    Poziom 10  
    Witam. Z powodu niefortunnego splotu wydarzeń wyłamał mi się bolec we wtyczce do zasilania. Mimo wszystko wtyczka dalej jest sprawna - Laptop podczas uruchamiania wyświetla ostrzeżenie o nieznanym typie zasilacza, ale gdy kontynuujemy (wciskając F1) to system normalnie się uruchamia. Problem jest jednak w tym, że na tym zasilaczu komputer nie chce ładować baterii. W związku z powyższym pojawiają mi się 3 pytania.
    1. Gdzie we Wrocławiu mogę kupić i od razu przylutować taką wtyczkę?
    2. Ewentualnie, gdzie mogę zamówić taką wtyczkę przez internet? Mam gdzie ją przylutować :) .
    3. Alternatywnie, czy da się jakoś zmusić komputer aby ładował baterię pomimo nieznanego typu zasilacza?
    Ah, typ zasilacza to DA90PE1-00.
  • Pomocny post
    #2 7483520
    RAVLEW
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Kup na allegro są same kable, lub są też uszkodzone zasilacze a kable są sprawne więc tylko przełożyć. Samego wtyku raczej nie dostaniesz. Albo kup cały zasilacz (bez lutowania) a ten sprzedaj jako uszkodzony. Jak chcesz linki do aukcji to mogę na PW podesłać.
  • #3 7484132
    Dathen
    Poziom 10  
    Jeśli sprzedam jako uszkodzony, a kupię nowy to raczej nie wyjdę na tym najlepiej, jeśli chodzi o koszty. Natomiast sam kabel ew. tani uszkodzony zasilacz mógłbym kupić. (nie widzę żadnych śrubek na zasilaczu, więc zgaduję, że trzeba będzie kabel uciąć i zlutować, tak?). Jeśli możesz to wyślij mi te linki. Natomiast zaczekam jeszcze trochę, może jednak ktoś ma jakieś info, gdzie można kupić same końcówki.

Na gwarancję się to chyba nie nadaje? Bo uszkodzenie z mojej winy (znaczy nie z mojej, ale ogólnie z winy użytkownika).

Przyszło mi też do głowy, że może gdzieś w serwisie DELLa by mieli coś takiego?
  • Pomocny post
    #4 7515230
    SQ5AZP
    Poziom 34  
    Ocena: 468
    Wtyki zasilania Dell (7,5/5 z bolcem ) są do kupienia na Wolumenie w Warszawie.
    Zasilacz jest po prostu sklejony. Przy odrobinie wprawy można go otworzyć bez uszkadzania obudowy oraz zawartości.
REKLAMA