logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć partycję CD 128 MB na pendrive Udisk MXT8208?

kakrysa 05 Sty 2010 00:33 3086 3
REKLAMA
  • #1 7486966
    kakrysa
    Poziom 15  
    Witam
    Czytałem podobne wątki, generalnie wiem mniej więcej o co się rozchodzi, ale problem mam dalej.
    Posiadam (a raczej kolega mi przyniósł do zrobienia) pendrive, który ma jedną partycje normalną, a drugą 128 MB widzianą jako napęd CD.

ChipGenius pokazuje takie informacje:

Device Name: ++[H:][I:]+USB Mass Storage Device(Udisk Udisk 2.0 USB Device)(Udisk Udisk 2.0 U...

PnP Device ID: VID = 1221 PID = 3234
    Serial Number: 0000000023DB
    Revision: 3.00/3.01

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: micov
    Chip Part-Number: MXT8208

Product Vendor: (N/A)
    Product Model: (N/A)

Tools on Web:  http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72332

Próbuję więc programu UDTools dla MXT8208 i naprawdę, chyba dorwałem 10 różnych wersji i żadna nie wykrywa mi pendrive - oczywiście Windows XP SP2.
    Czy do tego programu potrzeba czegoś specjalnego?

Nie otwierałem jeszcze pendrive i nie sprawdzałem jaka kość, ale to chyba bez różnicy, skoro nie chce i tak go wykryć program.
  • REKLAMA
  • #2 7487895
    arko71
    Poziom 25  
    Ocena: 29
    Zapewne jest to pendrak "z dodatkami", które na sztywno są zapisane na partycji rozruchowej, widzianej jako CD i takiej partycji nie usuniesz.
  • REKLAMA
  • #3 7488276
    michalinvion
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Producenci pamięci zazwyczaj daja na swojej stronie oprogramowanie do partycjonowania pamięci flash, np. PQI .

Jakiej firmy jest twój?
  • #4 7489718
    kakrysa
    Poziom 15  
    Marki/firmy jako takiej brak (poza tym, że to niby micov), bo jest tylko logo firmy, z której jest prezentacja.
    Generalnie idąc po VID i PID uderzałem właśnie w program UdTools, ale skoro nie wykrywa go natychmiast (A raczej w ogole), to chyba jednak jest zły trop. Natomiast weim, że na 100% da się usunąć takie rzeczy, jak również tworzyć partycje ITd.
REKLAMA