logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E65 i 6680 - maksymalna pojemność kart pamięci z doświadczeń użytkowników

marekpc 05 Sty 2010 15:30 1068 2
REKLAMA
  • #1 7488726
    marekpc
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    witam, jak w temacie interesuje mnie max pojemnosc kart obsługiwamych przez te telefony. Nie chodzi mi o cyctaty z instrukcji tylko doswiadczenia uzytkownikow. Jakie pojemnosci karty i jakich producentow. Czy "duze" karty nie zamulaja zbytnio telefonów - mala pamiec wewnetrzna. Zamierzam uzywac jednogo z nich z modułem GPS jako nawigacji stad pytanie.
  • REKLAMA
  • #2 7489211
    Wodzu_91
    Poziom 12  
    a więc. E65 max karta 2GB, z Kingstonem czy Sandiskiem śmiga idealnie, nie ma żadnych zacinek a jak już się zdarzą to niewielkie

Co do 6680 podejrzewam że max karta to 1GB bo to już dosyć stary telefon
  • #3 7501753
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    E65 spokojnie pociągnie 8GB. Ogólnie to kydz y symbianem z serii E od modelu E51 przyjmuje karty SDHC, a te są już większej pojemności. Mimo, że Nokia w referencjach podaje maksymalne wartości kart, to jednak te są zaniżone. E51 świetnie pracuje z 8GB Sandiska, i każdy większy model również. E50 poprawnie współpracuje z karta 4BG równiez sandiska. Ogólnie jeżeli wrzucać większe karty, niż przewiduje to Nokia, to wybieram zawsze Sandiska. Obecnie Posiadam E90 z kartą 8BG, ale miałem tam również włożoną 16GB.
REKLAMA