logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder HDS 400E AStra + Hotbird konwerter Twin trwam

chuliganeria 07 Sty 2010 18:24 4258 2
REKLAMA
  • #1 7500036
    chuliganeria
    Poziom 10  
    Mam pytanie odnośnie instalacji a mianowicie.Potrzebuje zamontować konwerter podwojny Twin aby odbierać na dwóch dekoderach polsat bo wziąłem dwa dekodery a drugi gratis.To jest proste problem jest w czyms innym chodzi o to zeby na jednym z nich a dokladnie na Echostar HDS 400E miec takze odbior z Astry a dokladnie chodzi mi o kanał Telewizja Trwam dla rodziców.Pomyslalem zeby zrobic tak :konwerter twin juz mam to wykorzystam go .Planuje kupic zeza zamontowac drugi konwerter ustawic go pod Astre puscic kabelek od astry i od jegnego wyjscia hotbird do przelacznika disequ i jednym kabelkiem to dekodera Echostar HDS 400E.
    Moje pytanie brzmi gdzie zainstalowac diseq tzn blisko konwertera czy dekodera,drugie pytanie jaki diseq kupic,trzecie jak ustawic to wszystko w dekoderze zeby odbieralo to i to i czwarte czy to bedzie hulac na tym dekoderze i konwerterze twin prosze o pomoc pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7501200
    35mario1
    Poziom 26  
    Ocena: 87
    Jeśli diseqc ma zewnętrzną obudowę (okap plastikowy) to najrozsądniej będzie go zabudować przy antenie. Zaoszczędzisz sobie pracy przy "wykładaniu" kabla. Jest to rozwiązanie jak najbardziej poprawne.
  • #3 7503712
    chuliganeria
    Poziom 10  
    dobrze a jaki diseq kupic chodzi mi o model konkretnie jakie ma miec parametry zeby chulal z dym dekoderem oraz jak ustawic to w dekoderze tzn jaki diseq tam wybrac

Pisownia! proszę poprawić - GKVIDEO
REKLAMA