Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeżeli będę powtarzał podobne tematy.
Poszukuję dobrego wzmacniacz stereo oraz dwie podłogowe kolumny do kwoty ok.5000zł. Może być to sprzęt nowy lub używany lecz z wiadomego dobrego źródła (chodzi o jakość). Potrzebuję nagłośnić pokój około 25-30 m2. Słucham różnej muzyki lecz najczęściej trance, techno z dobrym basem zaś moja żonka lubi słychać Queen. Myślałem o dokupieniu jeszcze suba lecz to byłby następny krok. Zapomniałem o dodatkowym odtwarzaczu CD ale myślałem że mogę muzykę puścić przez odtwarzacz DVD panasonica. Jeżeli nie to bardzo proszę sugestie.
Proszę również o podpowiedź w doborze okablowania (czytałem że bardzo ważne).
W internecie trochę poczytałem lecz jest tyle możliwości że w głowie się kręci.
Myślałem o wzmacniaczu Cambridge Audio 640A V2 i do tego kolumny kef IQ70. Co wy na to?
Bardzo proszę o sugestie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego.
Poszukuję dobrego wzmacniacz stereo oraz dwie podłogowe kolumny do kwoty ok.5000zł. Może być to sprzęt nowy lub używany lecz z wiadomego dobrego źródła (chodzi o jakość). Potrzebuję nagłośnić pokój około 25-30 m2. Słucham różnej muzyki lecz najczęściej trance, techno z dobrym basem zaś moja żonka lubi słychać Queen. Myślałem o dokupieniu jeszcze suba lecz to byłby następny krok. Zapomniałem o dodatkowym odtwarzaczu CD ale myślałem że mogę muzykę puścić przez odtwarzacz DVD panasonica. Jeżeli nie to bardzo proszę sugestie.
Proszę również o podpowiedź w doborze okablowania (czytałem że bardzo ważne).
W internecie trochę poczytałem lecz jest tyle możliwości że w głowie się kręci.
Myślałem o wzmacniaczu Cambridge Audio 640A V2 i do tego kolumny kef IQ70. Co wy na to?
Bardzo proszę o sugestie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego.