logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz audio i kolumny do około 6000-7000zł

mazizz77 12 Sty 2010 17:57 1022 0
REKLAMA
  • #1 7525239
    mazizz77
    Poziom 1  
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeżeli będę powtarzał podobne tematy.

Poszukuję dobrego wzmacniacz stereo oraz dwie podłogowe kolumny do kwoty ok.5000zł. Może być to sprzęt nowy lub używany lecz z wiadomego dobrego źródła (chodzi o jakość). Potrzebuję nagłośnić pokój około 25-30 m2. Słucham różnej muzyki lecz najczęściej trance, techno z dobrym basem zaś moja żonka lubi słychać Queen. Myślałem o dokupieniu jeszcze suba lecz to byłby następny krok. Zapomniałem o dodatkowym odtwarzaczu CD ale myślałem że mogę muzykę puścić przez odtwarzacz DVD panasonica. Jeżeli nie to bardzo proszę sugestie.

Proszę również o podpowiedź w doborze okablowania (czytałem że bardzo ważne).
    W internecie trochę poczytałem lecz jest tyle możliwości że w głowie się kręci.

Myślałem o wzmacniaczu Cambridge Audio 640A V2 i do tego kolumny kef IQ70. Co wy na to?
    Bardzo proszę o sugestie.

Pozdrawiam wszystkich i życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego.
  • REKLAMA
REKLAMA