Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[visual c++] Odtwarzanie muzyki

Negr0 14 Sty 2010 18:21 2008 3
  • #1 14 Sty 2010 18:21
    Negr0
    Poziom 2  

    Witam. Mam do napisania na zaliczenie budzik który odtwarza muzykę wybraną przez użytkownika, mam już zrobione sprawdzanie czasu i ogólnie działa, tylko nie mam pojęcia jak zrobić to odtwarzanie muzyki... Potrzebuję po prostu żeby to grało i ew. można było wybierać głośność, czyli bez żadnych bajerów. Czytałem że najłatwiej to zrobić za pomocą kontrolki MediaPlayer, ale zdaje się że VS 2008 Express jej nie ma. Czy jest jakiś inny (możliwie banalny)sposób na zrobienie tego? Z góry dzięki

  • #2 15 Sty 2010 01:59
    Jaduda
    Poziom 32  

    Negr0 napisał:
    Czytałem że najłatwiej to zrobić za pomocą kontrolki MediaPlayer, ale zdaje się że VS 2008 Express jej nie ma.
    Jak nie ma, jak jest :D
    PPM na dowolną pozycje w Toolbox i klik na Choose Items...
    [visual c++] Odtwarzanie muzyki
    Następnie przejdź do zakładki COM Components, znajdź i zaznacz pozycje Windows Media Player
    [visual c++] Odtwarzanie muzyki
    /Co prawda pisze w VB ale w C++ powinno być podobnie./

  • #3 17 Sty 2010 12:33
    Negr0
    Poziom 2  

    No ok...dzięki ;] teraz tylko jak tego ścierwa użyć...

  • #4 17 Sty 2010 12:46
    Jaduda
    Poziom 32  

    Negr0 napisał:
    No ok...dzięki ;] teraz tylko jak tego ścierwa użyć...
    Z takim podejściem nie daleko zajdziesz...
    W VB jest tak,
    Code:
    AxWindowsMediaPlayer1.URL=...
    a w C++ (?)...

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME