logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iNDESIT WIL125 - migające lampki, pralka nie wiruje, pobiera gorącą wodę

pig-l 16 Sty 2010 09:47 1536 6
REKLAMA
  • #1 7542815
    pig-l
    Poziom 2  
    Witam serdecznie !

Mam problem z pralka indesit wil125, mianowicie podczas ustawienia wirowania zaczęła migać czerwona lampka z kłódką oraz zielona lampka z opóźnionym startem (tak to chyba po polsku się nazywa - ta pierwsza od lewej) i pralka zaczeła pobierać (gorącą) wodę i bełtać pranie zamiast wirować.

Nie dało rady nic zrobić - wyłączyłem z prądu. Włączyłem jakis inny program i od tego czasu jaki program nie włączę to pralka robi to samo...ani nie chce wypompować wody tylko bełta i bełta i jeszcze ta gorąca woda....

Jakieś porady ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7543547
    pig-l
    Poziom 2  
    Oczywiście jest podłączona pod normalną wodę, z tą gorącą to był skrót myślowy, że az tak bardzo grzeje wode...

Obojętnie jaki program się nie włączy to pobiera wodę lub tylko bełta pranie
  • #4 7543971
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7545601
    TomekCarlos
    Poziom 26  
    Ocena: 585
    A może najpierw trzeba by zresetować program, tzn. przytrzymać na 3 sek. przycisk start
  • REKLAMA
  • #6 7545676
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    Sprawdź grzałkę na przebicie do masy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Indesit WIL125, która podczas ustawienia na wirowanie zaczęła migać czerwoną lampką z kłódką oraz zieloną lampką z opóźnionym startem, a zamiast wirować, pobiera gorącą wodę i bełta pranie. Użytkownik próbował wyłączyć pralkę z prądu oraz zmieniać programy, ale problem się powtarza. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym sprawdzenie podłączenia do zimnej wody, kontrola grzałki i pompki spustowej, a także zresetowanie programu poprzez przytrzymanie przycisku start. Dodatkowo, wskazano na możliwość błędu, którego kod może być odczytany z migających lamp na panelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA