logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 2818 z czytnikiem do cyfry. czy zadziała tu tnk?

gajes5 21 Sty 2010 11:02 3532 6
REKLAMA
  • #1 7568014
    gajes5
    Poziom 2  
    Dotychczas korzystałem z tego tunera, czytnika kart Cyfry Rev-1.1 + i splittera przewodowego Smart Card. Czy będzie taki zestaw obsługiwał TNK? Zwykła wymiana kart czy to w czytniku czy tez w splitterze nie daje rezultatu. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7568619
    35mario1
    Poziom 26  
    Ocena: 87
    Sam zewnętrzny czytnik powinien bez problemu odczytać kartę TNK, ważne jest aby w menu sharingu ustawić wyłączyć "secę" a włączyć "conax" . Serwer splittera i karty klienckie wymagają przeprogramowania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7568905
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    gajes5 napisał:
    dotychczas korzystałem z tego tunera, czytnika kart Cyfry Rev-1.1 + i splittera przewodowego Smart Card. Czy bedzie taki zestaw obslugiwal TNK? Zwykla wymiana kart czy to w czytniku czy tez w splitterze nie daje rezultatu. Proszę o pomoc

Ten czytnik nie będzie działał z kartą TNK. Trzeba dokupić czytnik pod conax. Na allegro widziałem.
  • REKLAMA
  • #4 7572012
    gajes5
    Poziom 2  
    dzieki za pomoc. faktycznie macie racje.. sprobowalem jeszcze innej drogi w miedzyczasie i jest taka sama odpowiedz. producent tego czytnika napisal mi ze nie ma mozliwosci wrzucenia do niego karty tnk:( byly plany ale na planach sie skonczylo.
    skoro tak, to moze podpowiecie jaki nie za drogi tuner kupic na dwa wejscia by byla mozliwosc zeby dzialal pod spliterem z karta cyfry i karta tnk?
    ponownie z gory dziekuje za podpowiedzi

Dodano po 21 [minuty]:

35mario1 napisał:
    Sam zewnętrzny czytnik powinien bez problemu odczytać kartę TNK, ważne jest aby w menu sharingu ustawić wyłączyć "secę" a włączyć "conax" . Serwer splittera i karty klienckie wymagają przeprogramowania.

To ze czytnik nie zadziala to wiem juz... ale czy dekoder da rade jakbym sam czytnik kupil? w menu nie ma opcji conax. sa tylko:
    1 others
    2 via
    3 seca
    4 irdeto
    5 nagra
    6 cryptoworks
    jesli nie poszloby na others to tylko inny soft, dobrze mysle?

Proszę poprawić pisownię ( polskie znaki )
    Regulamin p.15 - GKVIDEO
  • #5 7572952
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    Wystarczy soft z scharingiem DVBXSTREME np. AF7RC7 i dokupić czytnik pod conax. Na allegro były za około 70zł.

Ten czytnik działa na 100% z tnk.

Ferguson 2818 z czytnikiem do cyfry. czy zadziała tu tnk?
  • REKLAMA
  • #6 7771352
    bzinu
    Poziom 11  
    Witaj
    Soft AF7 RC7 może nie zadziałać na 2818, jeżeli numer Twojego poprzedniego softu wynosił 6798 to pojawi Ci się napis >lang<. Szukaj softu z indeksem 6797, 6796.
    Ten pójdzie ale on nie ma conax. Sam szukam softu następcy po 6798 z conax i jeszcze nie znalazłem. Jakbyś znalazł to daj znać
  • #7 7773473
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Po pierwsze to dokładanie czytnika za 70 do czegoś co jest reliktem i tyle samo warte mija się z celem już lepiej poszukać coś używanego z uniwersalnym np af 7318 ewentualnie Phoenix zapraszam do tematu Link i najlepiej wtęczas soft ae7 Link

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, czy tuner Ferguson 2818 z czytnikiem kart Cyfry Rev-1.1 + i splitterem przewodowym Smart Card obsłuży kartę TNK. Odpowiedzi wskazują, że zewnętrzny czytnik powinien działać, pod warunkiem wyłączenia "seca" i włączenia "conax" w menu sharingu. Jednakże, niektóre odpowiedzi sugerują, że tuner nie obsłuży karty TNK bez zakupu nowego czytnika zgodnego z conax. Użytkownik rozważa zakup nowego tunera z dwoma wejściami, który będzie współpracował z kartami Cyfry i TNK. Wskazówki dotyczą także konieczności poszukiwania odpowiedniego oprogramowania, które obsłuży conax.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA