logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mapka geodezyjna 1:500 potrzebna

aras189 21 Sty 2010 12:51 6144 7
REKLAMA
  • #1 7568439
    aras189
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    Ma ktoś z was mapke geodezyjna w Cadzie Potrzebuje do projektu budowlanego Przeszukałem cały internet nic nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 7568713
    darek_wp
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Mapkę za odpowiednią odpłatnością wykona uprawniony geodeta korzystając z podkładów mieszczących się w Wydziale Geodezji właściwym dla miejsca inwestycji. Być może uda się dogadać, żeby udostępnił ją również w CAD (choć mało prawdopodobne).
  • REKLAMA
  • #3 7568947
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    Popytaj w firmach co sprzedają soft geodezyjny pewnie będą mieli jakieś przykładowe, albo u firm startujących w rożnych przetargach na prace kartograficzne tez pewnie coś mają jak to na jakiś projekt uczelnie to może się jakoś z nimi dogadasz.

Znajomy kiedyś jakieś cyfrowe mapy kupował ale były one w formacie mapinfo z tego co mnie się kojarzy.

A tak bardzo na silę to możesz spróbować na geoportalu czegoś poszukać bo z tego co kojarzę to gdzieniegdzie dane katastralne są dostępne i naniesione na ortofotomapę ale można tez nanieść na . Być może już ktoś wpadł a pomysł jak te dane z ripowac do jakiejś przetwarzanej formy a może nawet konwertowalnej do CAD. Pozostaje jeszcze kwestia skali.
  • #4 7569169
    aras189
    Poziom 12  
    hm nie jest mi potrzebna profesionalna mam wystarczy mi jakas kopia mapy moze byc w pliku pdf chodzi o to zeby moj domek który zaprojektowałem nanieś na ta mape
  • REKLAMA
  • #5 7569236
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    Starczy takie coś

• REKLAMA
  • #6 7569397
    aras189
    Poziom 12  
    no super a w jakiej skali to jest A moze ktoś ma w pliku autocad
  • #8 7580479
    aras189
    Poziom 12  
    oo dzieki wielkie :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje mapy geodezyjnej w formacie CAD do projektu budowlanego, jednak nie znalazł odpowiednich materiałów w internecie. Odpowiedzi sugerują, aby skontaktował się z uprawnionym geodetą, który może wykonać mapę za opłatą, lub poszukał w firmach zajmujących się oprogramowaniem geodezyjnym. Wskazano również na możliwość znalezienia danych katastralnych na geoportalu. Użytkownik wyraził potrzebę posiadania mapy w formacie PDF, aby nanieść na nią swój projekt. Ostatecznie, otrzymał link do zasobów mapowych, które mogą być pomocne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA