logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak używać ExtGPS na E66 z AutoMapą na Windows 7?

darkziulo3 21 Sty 2010 15:22 17524 5
REKLAMA
  • #1 7569095
    darkziulo3
    Poziom 10  
    zaczynamy... krotko i scisle moze komus sie przyda albo i nie program przetestowalem dzisiaj i dziala!!! Najpierw moze napisze zeby bylo jasno ze to program do telefonu, ktory po zainstalowaniu daje modul gps czyli.... masz laptopa z blutooth i <fona z gps> to masz na laptopie nawigacje np<automape> testowane na e66 i win7 z automapą wiec tak
    1-komputer polaczony blutooth z laptopem
    2-instalujemy zalacznik lub ze strony producenta na tel i go wlaczamy!!
    Kod:
    http://www.joiku.com/index.php?action=products&mode=productDetails&product_id=351" target="_blank" rel="nofollow noopener ugc" class="postlink inline" title="" >Link

3-teraz wchodzimy w panel sterowania blutooth wlasciwosci dodanego telefonu i uslugi zaznaczamy ExtGPS (program w tel wlaczony) wyszukuje sterowniki i pokazuje nam port u mnie com8 instrukca ze zdjecia pod
    Kod:
    http://www.symarctic.com/beta/index.php?entry=entry070920-194854" target="_blank" rel="nofollow noopener ugc" class="postlink inline" title="" >Link

4 wlaczamy zakupiana mape (automape na laptopie) wchodzimy w konfiguracje gps i zaznaczmy com8 i bluetooth u was moze wyszukac inny com zmieniamy na ten co znalazlo w punkcie (punkt 3 )
    5 idziemy na zewnatrz - 2 kontrolki na zielono powinno byc w telefonie czyli zasieg GPS i Blutooth po wlaczeniu mapy i cieszymy sie nawigacja z telefonu na laptopie;-)
  • REKLAMA
  • #2 8209175
    tryczek147
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mi niestety programik nie wyszukuje satelit, stałem 10 minut na dworze i nic :(
    Sygnał bluetooth łapie.
  • REKLAMA
  • #3 8919561
    Sebastain
    Poziom 20  
    Ocena: 58
    Nie łapie ci od razu, bo nokia (np. 6700) musi przejechać parę metrów zanim załapie satelitę. Mi się włącza śledzenie w zależności od pogody, po przejechaniu 100-300 metrów. Jak już załapie, to raczej cały czas dobrze działa przez np. 1 dzień, to znaczy w miarę szybko już łapie sygnał gps. Jak stoję w miejscu, to mogę sobie czekać i nie złapie.
  • REKLAMA
  • #4 9329895
    1st
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Z nokią e52 działa rewelacyjnie. Dodatkowo mam włączony a-gps i fixa łapie w 10s.
  • REKLAMA
  • #5 9604995
    koko115
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    A ja w usługach nie mogę zaznaczyć ExtGPS, bo go tam nie ma :-(
  • #6 11233961
    sowa13856
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mi to na Nokii E52 nie działa jakieś com21, pali się na zielono satelity znalazło a bluetooth pali się na czerwono :-(
REKLAMA