logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Tatung G37RD40 z blokadą dziecięcą bez oryginalnego pilota?

Andie 20 Lip 2004 13:07 1860 8
REKLAMA
  • #1 752041
    Andie
    Poziom 22  
    Ocena: 19
    Witam!

Model G37RD40 z procesprem TMP45C834N-R144
    Ustawiona blokada przeciw dzieciom lub jakiś tryb hotelowy, nie da się zaprogrmaowac kanałów - wyświetla się kluczyk.
    Brak pilota oryginalnego.
    Czy on jest blokowany jakimś kodem, czy kombinacją klawiszy?
    Czy jest to do zrobienia przez pilota (tylko oryginalnego?), czy pomóc może jedynie przeprogramowanie pamięci?

andie
  • REKLAMA
  • #2 752375
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 863
    Nacisnąć i przytrzymać jednocześnie dwa przyciski P+ i P- na klawiaturze TV przy włączonym odbiorniku.
  • REKLAMA
  • #3 753279
    Aleksander Borodin
    Poziom 22  
    Ocena: 24
    A ja już to dokładnie opisywałem, Naciśnij słowo "szukaj" na górze strony i poszukaj.
  • #4 754029
    Andie
    Poziom 22  
    Aleksander Borodin napisał:
    A ja już to dokładnie opisywałem, Naciśnij słowo "szukaj" na górze strony i poszukaj.
    Naciskałem, naciskałem, ale jakoś nie "utrafiłem". Dzięki Zdzichu!
  • REKLAMA
  • #5 754085
    Andie
    Poziom 22  
    Niestety u mnie ten manewr nie przeszedł, nie ma żadnej różnicy.
    Czy w ogóle zaprogramuje go maka 2000? U mnie z maka klawisze mode i menu nie działają, jedynie po naciśnięciu lock'a pokazuje sie aktualne pasmo , a pod nim "mały, zielony kluczyk".

Pozdrawiam

Andie
  • #6 754301
    ROBERT.Q
    Poziom 19  
    Ocena: 58
    mam wsad do pamiatki i wtedy ruszy
  • REKLAMA
  • #7 760299
    Andie
    Poziom 22  
    Ponieważ nie udało mi się skontaktować z Robertem.Q, bardzo proszę o podesłanie wsadu (jeśli ktoś posiada).
    Wprawdzie w poniedziałek ruszam na dłogooczekiwane 5 dni urlopu, ale chciałbym to zrobic zaraz po powrocie.

Pozdrawiam

Andie
  • #8 760382
    ROBERT.Q
    Poziom 19  
    Ocena: 58
    podaj adres to ci przesle wsad do pamiatki
  • #9 761285
    Aleksander Borodin
    Poziom 22  
    Ocena: 24
    Odblokowywanie TATUNG:
    1. Odblokowywanie głośności - nacisnąć krótko Vol+ i puki wyświetla się linijka OSD nacisnąć na pilocie "-/--"
    2. Odlokowywanie programowania - włączyć MENU, włączyć TUNING, włączyć STORE TUNING, nacisnąć i trzymać 1 aż zniknie z ekranu czerwona kłódka.
    3. Blokada prze dziećmi - włączyć MENU, nacisnąć i trzymać 1 aż zniknie kłódka z ekranu.
    POWODZENIA. :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odblokowania telewizora Tatung model G37RD40 z procesorem TMP45C834N-R144, który ma aktywowaną blokadę dziecięcą lub tryb hotelowy uniemożliwiający programowanie kanałów i wyświetlający symbol kluczyka. Brak oryginalnego pilota utrudnia dezaktywację blokady. Proponowane rozwiązania obejmują jednoczesne przytrzymanie przycisków P+ i P- na panelu TV podczas włączania odbiornika oraz użycie kombinacji klawiszy na pilocie, takich jak przytrzymanie klawisza "1" w menu, co powoduje zniknięcie symbolu kłódki. W przypadku braku efektu sugerowano konieczność wgrania nowego wsadu do pamięci urządzenia, co wymaga specjalistycznego oprogramowania i dostępu do pliku wsadu. Niektóre funkcje pilota, takie jak "mode" i "menu", mogą nie działać z uniwersalnych pilotów (np. Maka 2000). Podsumowując, odblokowanie jest możliwe poprzez kombinacje klawiszy na panelu lub pilocie, a w trudniejszych przypadkach przez przeprogramowanie pamięci (wgranie wsadu).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA